Hedendaagse versie met zombies van de klassieke roman uit 1813 van Jane Austen, waarin de komst van een rijke jongeman in een naburig landhuis veel opwinding veroorzaakt bij vijf huwbare zusters.
Titre
Pride & prejudice & zombies
Auteur
Seth Grahame-Smith
Traducteur
Maarten Van der Werf
Antécédent bibliographique
Jane Austen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Pride and prejudice and zombies
Titre parallèle
Pride en prejudice en zombies
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Contact, 2010
366 p. : ill.
ISBN
9789025434557 (paperback)

Commentaires

Rond 1810 is Engeland in de ban van een epidemie van zombies die mensen aanvallen. Mevrouw Bennett hoort dat een rijke jongeman zich vestigt in een naburig landhuis en ziet een goede kans haar vijf dochters aan de man te brengen, Ze bezoekt met hen het eerste bal dat deze Bingley geeft. Als het landhuis wordt aangevallen door zombies, lukt het haar dochters, die door hun vader zijn getraind in de oosterse krijgskunst, de aanval af te slaan. Jane, de oudste, trekt zo de aandacht van Bingley, maar de tweede, Elizabeth, heeft een aanvaring met de arrogante Mr. Darcy. Toch gaat Darcy langzaam van Elizabeth houden. Deze zombieversie van de klassieke roman (1813) van Austen door de jonge Amerikaan is een succes in Engeland en de VS en wordt in maart 2010 gevolgd door een roman over Elizabeth, met een andere auteur. Het goed vertaalde, geestige verhaal laat de oorspronkelijke roman intact en geeft er een leuke draai aan. Het zal vooral jongeren aanspreken en mogelijk nieuwsgierig maken naar …Lire la suite

À propos de Seth Grahame-Smith

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Seth Grahame-Smith, né Seth Jared Greenberg le 4 janvier 1976 à Rockville Centre dans l'État de New York aux États-Unis, est un écrivain, scénariste et producteur américain. Il est connu principalement pour ses romans Orgueil et Préjugés et Zombies (2009) et Abraham Lincoln, chasseur de vampires (2010) placés aux meilleurs rang dans la liste de best-sellers de The New York Times.

Biographie

Jeunesse

Seth Jared Greenberg naît à Rockville Centre dans l'État de New York, mais grandit à Weston et Bethel où il entre à Bethel High School de Connecticut. Il reçoit un diplôme de cinéma au Emerson College.

Il vit actuellement à Los Angeles en Californie auprès de sa femme Erin et de son fils Joshua.

Carrière…En lire plus sur Wikipedia