Livre
Néerlandais

De wonderbare reis van Nils Holgersson

Selma Lagerlöf (auteur), Bette Westera (adaptateur), Martijn Van der Linden (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Een jongen, die als dwerg wordt betoverd, maakt op de rug van een gans een reis door Zweden. Prentvertelling met schilderingen in gedekte kleuren. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De wonderbare reis van Nils Holgersson / Selma Lagerlöf ; opnieuw verteld door Bette Westera ; met illustraties van Martijn van der Linden
Auteur
Selma Lagerlöf
Adaptateur
Bette Westera
Dessinateur
Martijn Van der Linden
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2020
368 p. : ill.
ISBN
9789025772239 (hardback)

Commentaires

Het wereldberoemde verhaal van Niels Holgersson, de jongen die een dwerg werd en op de rug van een witte gans naar Lapland vloog, is hier vormgegeven als prentvertelling. Deze versie is een vertaling van een sterk verkorte Zweedse uitgave. De vertaalster verzorgde o.a. boeken van Gunnel Beckman. Een aantal belevenissen en de beschrijvende delen zijn uit het verhaal weggelaten. Het taalgebruik werd vereenvoudigd. Iedere bladzijde is met realistische, soms paginagrote gekleurde waterverftekeningen verlevendigd. Helderwit papier, grote duidelijke letter. Alles te samen is het verhaal nu toegankelijk gemaakt voor jongere kinderen en zwakkere lezers vanaf ca. 10 jaar. Twee pagina's met foto's en informatie over de schrijfster en een verwijzing naar de volledige editie ronden het groot formaat hardcover boek af. Op de schutbladen is de reis van Niels aangegeven op een duidelijke kaart van Zweden.

À propos de Selma Lagerlöf

Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf (ˈsɛlma ˌʊtiːlɪa ˌlʊviːˈsa ˈlɑːɡərˌløːv), née au manoir de Mårbacka dans le Värmland, en Suède, le 20 novembre 1858 et morte le 16 mars 1940 au manoir de Mårbacka, est une femme de lettres suédoise. Ses œuvres les plus connues sont la Saga de Gösta Berling parue en 1891, et Le Merveilleux Voyage de Nils Holgersson à travers la Suède paru en 1906-1907. En 1909, elle est la première femme à recevoir le prix Nobel de littérature.

Biographie

Selma Lagerlöf est le cinquième enfant du lieutenant Erik Gustaf Lagerlöf et de son épouse Louise Wallroth. Ses parents vivent dans la Värmland et appartiennent à de vieilles familles de cette province, située dans le sud-ouest de la Suède. Une grande partie de ce q…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions