Livre
Néerlandais

Kwak! kwak!

Sébastien Braun (auteur)
Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Achter grote flappen zitten dieren verstopt die in de sloot en de tuin leven. Weet jij welke dieren het zijn en wat voor geluid ze maken? Vierkant hardkartonnen prentenboek met illustraties in heldere kleuren en flappen. Vanaf ca. 1 jaar.
Titre
Kwak! kwak!
Auteur
Sébastien Braun
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Quack! quack!
Éditeur
[Haarlem]: Gottmer, 2015
[10] p. : ill.
ISBN
9789025760694 (hardback)

Commentaires

Stevig, hardkartonnen vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken over dieren die in de tuin en in de sloot leven. Per tekening is een dier verstopt achter een grote flap, bedrukt met een afbeelding passend bij de omgeving waarin dat dier zich bevindt. Op de tegenoverliggende pagina staat een vraag gedrukt, waarin verwezen wordt naar deze omgeving, bv. onder het blad, achter de steen of tussen de klaprozen. De over dubbele pagina’s afgedrukte, aantrekkelijke prenten zijn contourloze, duidelijke tekeningen in heldere, frisse kleuren. De dieren zitten verscholen achter stevig uitgevoerde flappen, uitgesneden in de vorm van hun schuilplaats, waarbij telkens een heel klein stukje van het verstopte dier te zien is. Achter de laatste flap zit een veldmuis, maar die is zelf ook gedrukt op een flap, die vervolgens een holletje met babymuisjes verbergt en daamee het hoogtepunt vormt van het simpele gegeven. Achter de flappen staat naast de naam van het dier, ook het geluid dat ze maken. Zo …Lire la suite

Hoe doet dit dier? Kwak! Kwak!

Stevig uit de kluiten gewassen flappenboekje rond dierengeluiden. Volgende dieren komen aan bod: eend, bij, rups (knagend geluid?), kikker en veldmuis. De tekeningen zijn weinig aantrekkelijk en de kleuren zijn heel fel. Voor de tekst werd een groot en vet lettertype gebruikt, dit komt storend over. Het boek zelf is zwaar en log voor de kleine kinderhanden. Toegegeven; de flappen zijn groot en stevig, maar voor prille pratertjes zijn er massa's betere boeken over dieren(geluiden) te vinden.