Livre
Néerlandais

Een kusje voor krokodil

Sean Taylor (auteur), Ben Mantle (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Miereneter, Schildpad en Aap spelen leuke spelletjes in het oerwoud, zoals Stok Plons en Gekke Dansjes. Dan komt Krokodil erbij, die een nieuw spel verzint: een kusje voor de slapende Krokodil. Durven de vriendjes mee te doen? Oblong prentenboek met vrolijke, dynamische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Een kusje voor krokodil
Auteur
Sean Taylor 1965-
Dessinateur
Ben Mantle
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Kiss the crocodile
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2019
[32] p. : ill.
ISBN
9789025876647 (hardback)

Commentaires

Miereneter, Schildpad en Aap spelen samen. Dan komen ze Krokodil tegen, die een nieuw spel verzint, ‘Een kusje voor krokodil’. Om beurten moeten de dieren de slapende krokodil een kusje geven. Zou hij echt niet wakker worden? Royaal oblong formaat prentenboek met een vrolijk verhaal over speelplezier en overwinnen van angsten. De grote zwarte letters staan in de illustraties, af en toe worden kapitalen gebruikt en ook dansen speelse letters soms over de pagina’s. De illustraties in frisse aardkleuren beslaan soms een pagina, soms staan er meerdere kleine beelden naast elkaar en af en toe is de volledige spread gevuld. Dat laatste gebeurt steeds wanneer een van de dieren Krokodil een kusje geeft. Het boek moet dan gekanteld worden. Dit levert een mooie beeldherhaling op. Omdat de dieren zo expressief en groot getekend zijn, kunnen de prenten bij heel jonge kinderen angst oproepen. Maar uiteraard eindigt het verhaal in pure vriendschap en gezelligheid. Vanaf ca. 4 jaar.

Een kusje voor krokodil

Dit prentenboek ziet er erg vrolijk uit. Het start met drie vrienden die spelletjes spelen: aap, schildpad en miereneter. En dan … komen ze krokodil tegen. Krokodil wil heel graag meespelen en verzint zelf een spelletje: “een kusje voor krokodil”. Zo daagt ze de dieren uit om haar een zoentje te geven zonder dat ze er wakker van wordt. Best wel spannend, want met die grote tanden kan ze de dieren zo opeten!Gelukkig loopt het helemaal goed af en kunnen ze daarna nog fijn samen spelen, om op het einde wel een héél speciaal spelletje te doen!Als voorlezer zal je goed moeten wijzen bij welke prent de tekst hoort. De prenten zijn namelijk niet allemaal even groot. Het start met een prent over een dubbele pagina, waarna twee prenten komen die slechts één pagina in beslag nemen. Daarna zijn er ook nog dubbele pagina’s die in vier verdeeld worden, die geven tijdsgebonden weer wat er gebeurt om de spanning op te bouwen. Soms lopen deze tekeningen in elk…Lire la suite

À propos de Sean Taylor

CC BY 2.0 - Image by dbking of flickr

Sean Michael Maurice Taylor (1er avril 1983, Miami - 27 novembre 2007, Palmetto Bay) était un joueur américain de football américain. Il a évolué essentiellement comme safety dans la franchise des Redskins de Washington.

Surnommé par ses coéquipiers « Meast », mélange des mots « Homme » (Man) et « bête » (Beast), il était réputé pour sa vélocité et sa puissance qui en faisait un plaqueur redouté.

Taylor est décédé le 27 novembre 2007, à l'âge de vingt-quatre ans, des suites de blessures par balle. De nombreux hommages ont eu lieu en sa mémoire.

Biographie

Né à Miami, Sean Taylor est le fils de Pedro Taylor et de Donna Junor. Ses parents divorcèrent lorsqu'il avait trois ans, il fut donc principalement élevé par son père et sa belle-mère Josep…En lire plus sur Wikipedia