Livre
Néerlandais

Groot-Brittannië : alles wat je altijd al wilde weten

Scott Forbes (auteur)

Groot-Brittannië : alles wat je altijd al wilde weten

Public cible:
9-11 ans et plus
Wie was Charles Dickens? Hoe kwam de curry in Groot-Brittannië terecht? Wat is ‘afternoon tea’? In dit boek over Groot-Brittannië komen een aantal historische of hedendaagse bekende figuren, feiten en weetjes aan bod. Bevat links naar websites met bijkomende informatie.
Titre
Groot-Brittannië : alles wat je altijd al wilde weten
Auteur
Scott Forbes
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Great Britain : everything you ever wanted to know
Édition
1
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2013
96 p. : ill.
ISBN
9789401406758 (paperback)

Commentaires

Wist je dat Scotland Yard helemaal niet in Schotland ligt, maar wel in Londen, dat schrijfster J.K. Rowling vereeuwigd werd als barbiepop, dat kroonprins Charles een wagen heeft die rijdt op ‘wijn’ of dat de Britse wet het verbiedt om pasteitjes te eten op kerstdag?
Veel ouders weten het wellicht ook niet, wegens ‘onvindbare informatie in de gemiddelde reisgids’. Hun kroost binnenkort wel, dankzij een eigen gidsje op kindermaat in de reeks 'Verboden voor ouders'. Groot-Brittannië maakt deel uit van een serie steden- en landengidsen waarmee Lonely Planet een zijsprong naar de kinderboekenwereld maakt. 
Alles wat je altijd al wilde weten, luidt de ondertitel. Dat mag je vrij letterlijk nemen. Hoewel de onderwerpen lukraak gekozen lijken, bieden ze samen een breed beeld: allerlei feiten en verhalen over mensen, plaatsen, geschiedenis en cultuur in Groot-Brittannië passeren de revue in een kleine honderd pagina’s. Op elke dubbele pagina komt één aspect aan bod: v…Lire la suite
Na enkele kleurrijke stadsgidsen in de reeks 'Verboden-voor-ouders'* zijn er nu ook enkele landengidsjes. Dit handzame boek staat boordevol leuke fascinerende informatie over Groot-Brittannië. De op kinderen gerichte informatie betreft typisch Britse zaken. Verdeeld over 44 hoofdstukjes zijn er boeiende en grappige anekdotes over oude Britse koningen en koninginnen, beroemde Britse spionnen, de soms vreemde wetgeving, kinderen in steenkoolmijnen, hoeden, sporten, de Beatles en nog veel meer Britse zaken. Elk thema wordt behandeld op twee naast elkaar liggende pagina’s, telkens eindigend met een verwijzing naar een interessante Nederlandstalige of Engelstalige website. Speelse lay-out, maar vrij druk door de vele kleine kleurenfoto’s, tekstballonnetjes, getekende kleurenillustraties en cartoons. Krappe binnenmarge. De informatie staat in verschillende, ook kleine, lettertypes in tekstblokjes. Soms is die tekst vrij moeilijk voor de doelgroep, en helaas laat ook de vertaling soms te wen…Lire la suite

Groot-Brittannië

Met dit boek over Groot-Brittannië heeft deze reeks van Lonely Planet er weer een boek bij. Met een reisgids heeft dit boek nog weinig te maken, daarvoor is het te algemeen. Toch is dit een fijn snuisterboek met allerlei weetjes over het Britse rijk. Elke dubbele pagina onthult nieuwe wetenswaardigheden over een bepaald onderwerp. Er zijn weetjes over:
- plaatsen in Groot-Brittannië (zelfs over het dorpje Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, wat zoveel betekent als ‘De kerk van St. Mary in de holte van de witte hazelnootbomen bij de snelle maalstroom aan de kerk van de rode grot bij St. Tysilio”)
- bekende personen uit dit land (zoals Nessie, Darwin, Robin Hood, James Bond, Charles Dickens, J.K. Rowling, Vivienne Westwood …)
- allerlei typische rariteiten. Wist je bijvoorbeeld dat je in York een Schot mag neerschieten met pijl en boog … behalve op zondag? Of dat de stenen van Stonehenge helemaal van Wales naar Engeland zijn verplaatst?
- …Lire la suite