Livre
Néerlandais

De dierentuin : de klok rond

Sarah Harrison (auteur), Inklink Firenze (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Acht grote illustraties laten zien wat er elk uur van de dag gebeurt in een dierentuin. Met tabbladen, zoekopdrachten en gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
De dierentuin : de klok rond
Auteur
Sarah Harrison
Dessinateur
Inklink Firenze
Langue
Néerlandais
Éditeur
Mechelen: Bakermat, 2007
[20] p. : ill.
ISBN
9789054615545

Commentaires

De dierentuin: de klok rond is voornamelijk een kijk- en zoekboek met als thema het leven van dieren, verzorgers en bezoekers die gedurende een dag gevolgd werden.
Voor de boeken uit deze reeks tekenen de illustratoren alle taferelen vanuit eenzelfde invalshoek. Op die manier keert dezelfde prent steeds terug, maar bepaalde elementen veranderen. Zo ontstaat een band en raken de kleuters vertrouwd met de figuren. Ze leren aandachtig kijken door de opdrachten, waarbij ze op elk tabblad één of meerdere figuren moeten zoeken. Het wordt kinderen onder de vier jaar niet meteen makkelijk gemaakt, doordat de bladzijden overvol staan met tekeningen die bovendien heel verouderd aandoen. De dag begint wanneer de dieren om zes uur 's morgens ontwaken. Een klok geeft de tijd aan, en elke twee uur verandert het thema. Zo zijn de dieren om acht uur nieuwsgierig bij het zien van een vrachtauto die een nieuwe bewoner brengt, om tien uur gaat de dierentuin open, daarna is het voedertijd, twee…Lire la suite
Voor liefhebbers van vrolijke stripachtige tekeningen is er nu dit boek dat de lezer een dag meeneemt naar de dierentuin. Hoe de pauwen zich vermaken, de schoolklas van alles leert over de dieren, de gibbon ontsnapt, de dierenverzorgers hun werk doen, de struisvogels hun kop in het zand steken bij gevaar en de giraffen zich een kriek lachen om de bezoekers in een regenbui: dit alles wordt op vrolijke wijze weergegeven. Steeds vanuit dezelfde invalshoek hoog achter de giraffen zien we, op acht verschillende tijdstippen, een bepaald deel van de dierentuin. Deze tekeningen beslaan, met een korte uitleg, steeds twee pagina’s. Op de linkertabs staan vragen over de tekening, de rechtertabs geven de tijd (met klok) weer. Doordat de lezer steeds vanuit hetzelfde perspectief kijkt, is het erg leuk om de tekeningen met elkaar te vergelijken en te zien wat er zoal gebeurt op een dag in deze wervelende dierentuin. Een actief boek (groot, vierkant formaat) dat door de gezellige drukke tekeningen, …Lire la suite

De dierentuin de klok rond

Wil je een drukke dag in de dierentuin beleven, dan kan dit via dit kijk- en zoekboek. Alle illustraties zijn getekend vanuit dezelfde invalshoek. Maar elke tekening laat een ander tijdstip van de dag zien. Zo kijk je naar de klok in de rechterbovenhoek en die toont hoe laat het is. De meeste personen en dieren komen op elke pagina terug en de hagedis is er steeds bij. Het tabblad rechts leidt je door het boek. Er wordt één groot chronologisch verhaal verteld, maar je kan ook de vraagjes links oplossen en vooral gekke dingen ontdekken. Een boek om herhaaldelijk vast te nemen. Wanneer je de details vergelijkt blijf je bezig. Boeiend zowel voor jonge kinderen vanaf vijf jaar als voor oudere van acht. De duidelijke en humoristische illustraties sluiten aan bij de leefwereld en interesses van een kind.

À propos de Sarah Harrison

Sarah Harrison peut désigner :

  • Sarah Harrison (actrice) (1990-), actrice britannique ;
  • Sarah Harrison (1982-), journaliste britannique ;
  • Sarah Harrison, romancière et essayiste britannique.