Livre
Néerlandais

Voor de brand

Sarah Butler (auteur), Marja Borg (traducteur)
Twee vrienden zouden samen ontsnappen uit hun saaie leven in Manchester, maar na hun afscheidsfeestje wordt de een neergestoken en bestaat de toekomst voor de ander alleen nog uit wraakgedachten.
Titre
Voor de brand
Auteur
Sarah Butler
Traducteur
Marja Borg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Before the fire
Éditeur
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2016
247 p.
ISBN
9789047203278 (paperback)

Commentaires

Kieran, Stick voor zijn vrienden, is van plan naar Spanje af te reizen samen met Mac, zijn beste vriend, weg van het ontmoedigende leven in Manchester. Maar na een vrolijk afscheidsfeest dat Stick en Mac straalbezopen verlaten, wordt Mac door een volslagen onbekende neergestoken en sterft. Stick en Macs moeder, die al een dochter verloor, en hun hele entourage gaan ervan uit dat de moordenaar zijn verdiende loon zal krijgen. Ondertussen begint Stick aan een eerst moeizaam verlopende relatie met J, een jonge vrouw met blauwroze haren die ook droomt van een nieuwe vrijheid. Zij is de weg naar de toekomst, niet zijn school of zijn hertrouwde vader met zijn goedbedoelde adviezen. Maar Stick, eigenlijk een zachtmoedige jongere die goed weet om te gaan met zijn depressieve moeder en met de kinderen uit het tweede huwelijk van zijn vader, blijft geobsedeerd door zijn verlangen naar gerechtigheid: voor de moord op Mac en de moord op hun toekomstplannen in Spanje. Dan ontmoet hij tijdens de re…Lire la suite

À propos de Sarah Butler

Sarah Butler est une actrice américaine, née le 11 février 1985 à Washington. Elle est surtout connue pour le rôle de Jennifer Hills dans le film d'horreur I Spit on Your Grave, remake de la version cinématographique de 1978, du même nom.

Biographie

Enfance et formation

Sarah Butler naît en février 1985 à Washington. Elle a depuis très jeune une passion pour l'art ; enfant, elle chante dans des chorales, participe à des concours de chant, et va dans une école de théâtre.

Elle déménage plus tard à Los Angeles pour étudier le théâtre à l'Université de Californie du Sud, et joue ensuite Belle, la princesse de La Belle et la Bête, pendant un an et demi à Disneyland. Elle abandonne ses études pour se …En lire plus sur Wikipedia