Livre
Néerlandais

Perfecte meisjes plegen perfecte moord?

Autre titre Perfectie

Sara Shepard (auteur)

Perfecte meisjes plegen perfecte moord?

Autre titre Perfectie

Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Vier meiden worden sinds de dood van hun vriendin Alison achtervolgd door de geheimzinnige A.
Sujet
Geheimen
Titre
Perfecte meisjes plegen perfecte moord?
Autre titre
Perfectie
Auteur
Sara Shepard
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Perfect
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2008
239 p.
ISBN
9789044320312

Commentaires

In de serie 'Pretty Little Liars' neemt schrijfster Sara Shepard haar jonge lezeressen mee naar het Amerikaanse stadje Rosewood. In dit derde deel is het drie jaar geleden dat Alison, de perfecte vriendin van de vier rijkeluismeisjes Aria, Hanna, Spencer en Emily, spoorloos verdween. Op het moment van haar verdwijning stond de vriendschap onder druk, want Alison had geheimen en was van plan haar vier vriendinnen te dumpen. De politie slaagde er niet in om Alison te vinden. Sinds een maand is het onderzoek heropend, omdat Alisons lichaam bij toeval werd opgegraven in haar voormalige achtertuin. Sindsdien ontvangen de inmiddels 17-jarige vriendinnen sms-jes van een geheimzinnige A. In die berichten laat A weten op de hoogte te zijn van alle geheimen van de vriendinnen: Emily is lesbisch, Hanna heeft boulimie, Aria heeft een verhouding met een leraar en Spencer zoent met het vriendje van haar zus. A lijkt ook te weten wie Alison vermoord heeft.

Het rijke milieu waarin de personag…Lire la suite
Aria, Emily, Hanna en Spencer waren ooit de populairste meisjes van hun school. Tot Alison, de leider van hun groepje, werd vermoord. Sindsdien worden ze achtervolgd door de geheimzinnig A die hen het leven zuur maakt. In dit derde deel van de serie 'Pretty Little Liars'* komen de vier meiden steeds verder in de problemen te zitten. In de telkens van een sarcastische titel voorziene hoofdstukken volgen we beurtelings de belevenissen van de hoofdpersonen die allemaal hun eigen geheim hebben. De formule (een combinatie van 'Gossip Girl' en 'I know what you did last summer') werkt voorlopig nog goed. De vraag wie A is (en wie Alison heeft vermoord) houdt de spanning op peil en de lezer vraagt zich met een zeker leedvermaak af hoe diep de meiden nog zullen zinken. Of de schrijfster deze spanning tot het eind kan volhouden, zal bewezen moeten worden door de volgende twee delen. Opvallend is het bijzonder hoge gehalte namedropping in dit boek. Er komen zoveel merknamen voorbij dat je je som…Lire la suite

À propos de Sara Shepard

Sara Shepard, née le 8 avril 1977 à Philadelphie en Pennsylvanie, est une romancière et réalisatrice américaine.

Diplômée de littérature au Brooklyn College de l'université de la ville de New York, elle s’est inspirée de sa jeunesse dans le comté de Chester en Pennsylvanie pour écrire sa série de romans Les Menteuses. Celle-ci est adaptée en série télévisée par I. Marlene King sous le titre Pretty Little Liars (titre original des romans). La série est diffusée sur ABC Family (rebaptisée Freeform en 2016) entre le 8 juin 2010 et le 27 juin 2017. Sara Shepard y fait deux apparitions : dans l'épisode 7 de la première saison et l'épisode 24 de la cinquième saison.

La série The Lying Gam…En lire plus sur Wikipedia