Livre
Néerlandais

Je moet niet alles geloven wat ze zeggen

Autre titre Waarheid

Sara Shepard (auteur)

Je moet niet alles geloven wat ze zeggen

Autre titre Waarheid

Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Vier vriendinnen ontvangen nog steeds bedreigende sms'jes van de anonieme 'A'. Als een van de meisjes denkt te weten wie het is, wordt ze aangereden.
Sujet
Geheimen
Titre
Je moet niet alles geloven wat ze zeggen
Autre titre
Waarheid
Auteur
Sara Shepard
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Unbelievable
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2009
271 p.
ISBN
9789044321838

Commentaires

Als je Wikipedia mag geloven was 'Pretty Little Liars' eerst een marketingconcept voor het een boek was. Het Amerikaanse bedrijf Alloy Entertainment zou het idee hebben opgevat voor een tv-serie die te omschrijven is als "'Desperate Housewives' voor tieners". Uiteindelijk werd Sara Shepard aangewezen om het idee in een boekenreeks uit te werken, waarvan Je moet niet alles geloven wat ze zeggen het vierde boek is.
'Pretty Little Liars' is een succesvolle serie, maar daarom niet goed. De boeken spelen in op de fascinatie van de jeugd voor geld en 'bling bling'. De eerste zin op de achterflap maakt dit onmiddellijk duidelijk: "In Rosewood, waar het ruikt naar Chanel No. 5 en waar enorme zwembaden glinsteren in volmaakte tuinen, is niets wat het lijkt." Voor Shepard mogen de boeken dan een afrekening zijn met haar eigen jeugd in een snobistisch voorstadje in Philadelphia, hier in Vlaanderen is de setting van 'Pretty Little Liars' toch eerder herkenbaar van MTV-programma's à la '…Lire la suite
Vier highschoolvriendinnen uit het rijke Rosewood (Pennsylvania) worden opnieuw achtervolgd door bedreigende sms'jes van de anonieme 'A'. Als Hanna opzettelijk (zij weet te veel) wordt aangereden, stijgt de spanning ten top en gaat iedereen elkaar verdenken van de moord op hun vriendin Ali. Vierde deel uit de vijfdelige serie 'Pretty Little Liars'*. Soapachtig verhaal dat vanuit wisselend perspectief wordt verteld en waarbij uiterlijk, (zeer veel genoemde) merkkleding en de liefdes van de meiden een grote rol spelen. Moord en verminking worden niet geschuwd, waardoor het leest als een lugubere, onwaarschijnlijke, maar wel erg spannende detective. Voor lezers die de eerdere delen niet kennen, zijn de eerste hoofdstukken moeilijk te volgen. De hoofdpersonen spreken allen dezelfde taal en maken dezelfde gebaren. Amerikaanse ontspanningslectuur voor meiden, in een gemakkelijk, populair taalgebruik met veel dialoog. Vanaf ca. 14 jaar.

À propos de Sara Shepard

Sara Shepard, née le 8 avril 1977 à Philadelphie en Pennsylvanie, est une romancière et réalisatrice américaine.

Diplômée de littérature au Brooklyn College de l'université de la ville de New York, elle s’est inspirée de sa jeunesse dans le comté de Chester en Pennsylvanie pour écrire sa série de romans Les Menteuses. Celle-ci est adaptée en série télévisée par I. Marlene King sous le titre Pretty Little Liars (titre original des romans). La série est diffusée sur ABC Family (rebaptisée Freeform en 2016) entre le 8 juin 2010 et le 27 juin 2017. Sara Shepard y fait deux apparitions : dans l'épisode 7 de la première saison et l'épisode 24 de la cinquième saison.

La série The Lying Gam…En lire plus sur Wikipedia