Livre
Néerlandais
Titre
Een liefde
Auteur
Sara Mesa
Traducteur
Nadia Ramer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Espagnol
Titre original
Un amor
Éditeur
Amsterdam: Wereldbibliotheek, © 2021
175 p.
ISBN
9789028450943 (paperback)

Commentaires

Sara Mesa roept intrigerende vragen op over liefde en seks

Natalia, begin 30, is op de vlucht voor haar oude leventje en huurt een vervallen huisje op het Spaanse platteland. Ze krijgt last van een opdringerige huisbaas, kan rekenen op de warme vriendschap van een hippieachtige ambachtsman en ontfermt zich over een hond. Niks bijzonders dus, dit nieuwe bestaan. Dan gaat ze tot haar eigen verbazing in op een bizar maar beleefd verpakt voorstel van een andere eenling uit het gehucht, een man die 'de Duitser' wordt genoemd. Zonder blikken of blozen vraagt hij haar of zij hem in ruil voor wat reparatiewerk eventjes 'bij haar binnenlaat'. En dan wordt Een liefde ineens intrigerend. Waarom stemt Natalia in? Verkoopt ze haar lichaam of is er iets anders aan de hand? Waarom gaat ze korte tijd later weer naar de man toe en krijgt ze een heftige seksuele relatie met hem? En waarom heeft ze het gevoel weinig houvast te hebben in die relatie? Het zijn vragen die zich bij uitstek lenen voor een intrigerende soul searching. Sara Mesa komt een heel eind,…Lire la suite

Als de jonge, alleenstaande vertaalster Natalia van de stad naar een plattelandsdorp verhuist, moet ze in het begin erg wennen aan de rust. Ze wil ontsnappen aan haar oude werk, waar ze een diefstal heeft gepleegd, en aan een mislukte relatie. Nat heeft echter moeite met de verschillende dorpsgenoten, zoals betweter, maar goedbedoelende Piter en haar vreemde huisbaas die zomaar binnen komt lopen. Wanneer ze Andreas, in het dorp ‘de Duitser’ genoemd, binnenlaat beginnen haar problemen pas echt. Mooie roman van de Spaanse Mesa (1976), die door het Spaanse dagblad El País werd uitgeroepen tot beste roman van Spanje van 2020. De plot is verrassend en mooi opgebouwd en de personages zijn levendig en worden uitgediept. Mesa heeft een vlotte, maar sobere en indirecte schrijfstijl, waarmee ze de broeierige sfeer in het dorp goed kan omschrijven. Interessante psychologische roman.

À propos de Sara Mesa

Sara Mesa, née en 1976 à Madrid dans la communauté de Madrid, est une romancière et poète espagnole.

Biographie

Elle naît à Madrid en 1976 et grandit à Séville.

Elle commence par écrire de la poésie avant de se tourner vers la littérature pour adultes et enfants. En 2007, elle publie son premier recueil de poésie, Este jilguero agenda. En 2008, elle publie sa première œuvre destinée à la jeunesse, le recueil La sobriedad del galápago. En 2010, elle publie son premier roman, El trepanador de cerebros.

En 2012, elle est finaliste du prix Herralde avec le roman Quatre par quatre (Cuatro por cuatro) qui narre la vie en vase clos et proche d'un régime totalitaire d'un pensionnat coupé du monde.

En 2015, elle publie le roman Cicatrice (Cicatriz) qui évoque les relations amoureuses à l'ère …En lire plus sur Wikipedia