Livre
Néerlandais

Water voor de olifanten

Sara Gruen (auteur)

Water voor de olifanten

Een oude man blikt terug op een korte, maar cruciale periode in zijn leven toen hij toetrad tot een reizend gezelschap tijdens de crisisjaren in de Verenigde Staten.
Titre
Water voor de olifanten
Auteur
Sara Gruen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Water for elephants
Éditeur
Amsterdam: Sirene, 2007
382 p.
ISBN
9789058314437

Commentaires

Jacob (93) raakt opgewonden als er een circus wordt opgebouwd tegenover het verzorgingshuis waar hij verblijft. Fragmenten uit dit tehuis worden verweven met herinneringen aan de zomer van 1931. Jacob onderbrak toen, na de dramatische dood van zijn ouders, zijn studie veeartsenij-kunde en belandde bij een circus. In deze grote flashback schetst de auteur een fantastisch beeld van een in de Verenigde Staten per trein rondtrekkend circus, zoals dat begin vorige eeuw gebeurde. Het spannende én romantische verhaal is gelardeerd met historische gebeurtenissen uit de beginjaren van aldus rondreizende circussen. Kenmerkend zijn in deze terugblik de liefde voor dieren, het illusie scheppen, het enorme verschil in status van de werknemers en de tekenen van die tijd: de armoede na de "Krach" van 1929 en de "Drooglegging". Dit debuut van de Canadees-Amerikaanse schrijfster is met diep inlevingsvermogen geschreven. Het werd in de pers zeer enthousiast ontvangen en als ouderwets vakwerk erkend. Do…Lire la suite

À propos de Sara Gruen

Sara Gruen est une romancière canadienne née à Vancouver en 1969. Ses livres traitent principalement des animaux, qu'elle affectionne. Auteur de deux premiers romans, Riding Lessons (La Leçon d'équitation) et Flying Changes (Parcours sans faute), elle se fait connaître du public avec l'édition de son troisième livre, Water for Elephants (De l'eau pour les éléphants), qui devient numéro un du classement des meilleures ventes du New York Times.

Ce best-seller est publié dans le cadre du National Novel Writing Month, un concours littéraire qui consiste à écrire un roman de 50 000 mots en un mois.

Le réalisateur Andrew R. Tennenbaum a acquis les droits d'adaptation au cinéma pour un montant de plus d'un million de dollars. Le quatrième roman de Gruen, Ape House, (La Maison des singes) est sorti en 2010.

Œuvres