Livre
Néerlandais

Valentina's laatste reis

Santa Montefiore (auteur)
Een jonge vrouw gaat in Italie͏̈ op zoek naar haar achtergrond, waarover haar vader en stiefmoeder haar nooit iets hebben willen vertellen.
Titre
Valentina's laatste reis
Auteur
Santa Montefiore
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Last voyage of the Valentina
Éditeur
Amsterdam: De Boekerij, 2005
336 p.
ISBN
90-225-4013-8

Commentaires

Alba Arbuckle is mooi, gewild, maar toch zo alleen. Op haar woonboot ontvangt ze voorbijvarende politiemannen, en andere scharrels. In haar hart verlangt ze, zoals het elk goed meisje betaamt, niettemin naar meer. Ook thuis bij haar ouders kan Alba haar draai niet vinden. Haar vader en haar (boze) stiefmoeder houden immers haar echte verleden voor haar verborgen. Alba is het kind uit een passionele naoorlogse relatie dat verwekt werd in de zwoele Italiaanse zon. Na de dood van haar echte moeder nam vader de meisjesbaby mee naar het grijze Engeland om daar opnieuw te huwen met "de Buffel". Alba is echter vastberaden meer te weten te komen over de mysterieuze moeder die ze nooit heeft gekend. Ze ontleent haar identiteit aan een onbekend verleden. Op aanraden van haar vriend, en later ook minnaar, Fitz, trekt ze naar het kleine stadje nabij Napels waar het ooit allemaal gebeurde, op zoek naar haar roots.

De rest van het verhaal borduurt voort op pure nonsens. Schrijfster Montefio…Lire la suite
De rusteloze Alba leidt een doelloos leven met veel wisselende vriendjes. Als ze een portret vindt van haar moeder, Valentina, zet ze alles op alles om de waarheid over haar te achterhalen. Haar vader was tijdens de oorlog in Italië gelegerd en ontmoette daar de beeldschone Valentina. Alba voelt zich helemaal thuis bij haar familie in Italië, dat maakt de keuze om terug te keren naar haar vriend in Engeland, moeilijk. Deze roman vertelt beetje bij beetje het dramatische verhaal van Valentina. Uiteindelijk blijkt de waarheid over haar schokkend, maar niet onoverkomelijk. Levensechte reacties van mensen die elkaar willen beschermen tegen slecht nieuws, maar daardoor een grote afstand scheppen. Een boeiend romantisch verhaal. Vrij kleine druk.