Langue
Allemand
Éditeur
[Amsterdam]: Homescreen, [2001]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2001
Durée
103 min.
Note
Duits gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
ISBN
90-5675-264-2
EAN
8717249474609
mooov

Commentaires

Hoofdpersoon in het speelfilmdebuut uit 2001 van de Duitse regisseur Sandra Nettelbeck is Martha, de jonge chef-kok van een driesterren restaurant. Ze leeft alleen voor haar werk en duldt geen kritiek van klanten of collega's. Haar leven wordt op zijn kop gezet als ze de zorg krijgt voor haar negenjarige nichtje en ook nog concurrentie krijgt van een nieuwe collega, de flamboyante Italiaanse kok Mario. Hans Beerekamp (NRC 18-12-'02) schrijft dat Nettelbeck met flair regisseert en dat de vormgeving en de acteursregie ontegenzeggelijk verdiensten hebben, maar dat deze 'feel good movie' teveel clichés bevat. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 19-12-'02) daarentegen vindt dat Bella Martha eenvoudig van opzet is, maar een 'ontwapenende charme' bezit en nergens klef wordt. De dvd bevat enkele extra's.

À propos de Sandra Nettelbeck

Sandra Nettelbeck est une scénariste, réalisatrice, monteuse et actrice allemande née le 4 avril 1966 à Hambourg (Allemagne).

Biographie

Filmographie

comme scénariste

  • 1995 : Unbeständig und kühl (TV)
  • 1998 : Mammamia (TV)
  • 2001 : Chère Martha (Bella Martha)
  • 2004 : Sergeant Pepper
  • 2013 : Mr. Morgan's Last Love
  • 2018 : Was uns nicht umbringt

comme réalisatrice