Livre
Néerlandais

Beetgenomen

Sandra Glover (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Debra (14) wordt dagen na haar verdwijning op een examenfeest getraumatiseerd teruggevonden. Wie heeft haar dit aangedaan? Vanaf ca. 14 jaar.
Titre
Beetgenomen
Auteur
Sandra Glover
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Spiked!
Éditeur
Hasselt: Facet, 2007
144 p.
ISBN
9789050165105

Commentaires

Debra (14) wordt na dagen vol spanning en wanhoop getraumatiseerd teruggevonden na haar mysterieuze verdwijning op een examenfeest met vrienden. Niet de zoekacties, oproepen in de media, verhoren van mogelijke daders en gissingen naar motieven, maar een zoveelste anoniem telefoontje leidt naar haar vindplaats. Het oplossen van de zaak en ontmaskeren van een eventuele dader gaan daarna gestaag door. Middels korte zinnen en veel dialogen worden gevoelens van onzekerheid en onmacht, maar ook emoties zoals angst, wanhoop en verdriet invoelbaar weergegeven. In de nagenoeg chronologisch verlopende intrige worden in cursieve druk en op knappe wijze, afwisselend korte en langere monologues intérieurs van de dader verweven, hetgeen de spanning zeer verhoogd. De nagetrokken daders en motieven, die ook berusten op cruciale feiten van vóór de dramatische gebeurtenissen, zijn zeer aannemelijk. In Engeland spelende, eigentijdse, vlotlezende, niet-voorspelbare thriller met een zwakke, misleidende ti…Lire la suite

Beetgenomen

Debra, Beth, Safira, Miriam en de rest van de klas zijn geslaagd voor hun examens. Ze zijn uitgelaten en opgelucht. Ze gaan het samen vieren in De Lion. Debra heeft het thuis maar niet gezegd want haar ouders willen niet dat ze op café gaat. Terwijl de jongelui luidruchtig feest vieren, doet iemand drugs in het drankje van Debra. Ze wordt ontvoerd en niemand heeft iets gezien. Alles en iedereen wordt gealarmeerd en de meest uiteenlopende pistes worden onderzocht. Een bloedstollende thriller die spannend blijft tot op de laatse pagina. De schrijfster verbloemt niets van de angst en het geweld. Het verhaal is zeer geloofwaardig en aangrijpend. Je kan het boek niet wegleggen want er komt een verrassende ontknoping!

À propos de Sandra Glover

CC BY-SA 3.0 - Image by Radosław Pawłowski, Pologne Pologne

Sandra Glover, née le 30 décembre 1968 à Palestine au Texas, est une athlète américaine, pratiquant le 400 mètres haies.

Palmarès

Championnats du monde d'athlétisme

  • Championnats du monde d'athlétisme de 2003 à Paris ( France)
    • Médaille d'argent sur 400 m haies
  • Championnats du monde d'athlétisme de 2005 à Helsinki ( Finlande)
    • Médaille de bronze sur 400 m haies

Liens externes