Livre
Néerlandais

Loopgids voor vrouwen

Sam Murphy (auteur)

Loopgids voor vrouwen

Sam Murphy (auteur)
Tips en adviezen voor vrouwen die de hardloopsport willen beoefenen.
Sujet
Lopen
Sujet supplémentaire
hardlopen, Hardlopen ; vrouwen
Titre
Loopgids voor vrouwen
Auteur
Sam Murphy
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Run for life : the real woman's guide to running
Éditeur
Amsterdam: Forum, 2008
175 p. : ill.
ISBN
9789022549605

Commentaires

Dit is een boek voor vrouwen die wel willen lopen, maar rekening moeten houden met een baan, een gezin, een sociaal leven, een huishouding en andere hobby's die tijd opeisen. Geen keiharde loopdiscipline, raceplannen en diëten, maar feiten en tips waarmee je een persoonlijk loopprogramma kunt opbouwen dat past in je leven.

Komen o.m. aan bod: hoe beginnen; hoe je conditie opbouwen; waar moet je op letten bij het kopen van schoenen en een sportbeha; wat doe je als je zwanger wordt en je net zo'n lekker loopritme hebt; wat zijn de beste warming-up en cooling-down-oefeningen; op welk moment van de dag loop je het lekkerst; lopen tijdens menstruatie of juist niet?

Elk hoofdstuk staat boordevol tips en weetjes, en af en toe kan je in de rubriek "vrouwenpraat" tips van lopende vrouwen lezen. Vrolijke foto's luisteren het geheel op. Het boek leest als een trein en werkt inspirerend. [Ruth Bosmans]
In deze gids voor vrouwen treft de lezer talloze tips aan om met plezier en vooral op een verantwoorde manier met de hardloopsport te beginnen. De auteur en atlete beschrijft op heldere wijze hoe met name vrouwen om dienen te gaan met aspecten als looptechnieken, oefenschema's, voeding, menstruatie en zwangerschap voorafgaand aan of tijdens het hardlopen. Het boek is voorzien van vele verhelderende kleurenfoto's, achterin is een overzicht van relevante adressen op het gebied van materiaalkeuze opgenomen, evenals een alfabetisch gerangschikt trefwoordenregister. Geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde hardloopster.