DVD
Anglais

Despereaux de dappere muis

Sam Fell (directeur), Rob Stevenhagen (directeur), Kate DiCamillo (antécédent bibliographique)
De muis Despereaux is anders dan andere muizen en wordt verliefd op een mensenprinses. Dan ontdekt hij een complot van een aantal ratten
Sujet
Ridders
Titre
Despereaux de dappere muis
Directeur
Sam Fell Rob Stevenhagen
Antécédent bibliographique
Kate DiCamillo
Compositeur
William Ross (US)
Titre uniforme
The tale of Despereaux
Langue
Anglais
Éditeur
Universal, 2009
1 dvd-video
Durée
ca. 90 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Italiaans
EAN
5050582605044

Commentaires

Brits-Amerikaanse animatiefilm van de regisseurs Sam Fell en Rob Stevenhagen. Het verhaal is gebaseerd op de novelle van Kate DiCamillo en draait om de kleine muis met de grote oren Despereaux. Hij is anders dan andere muizen en wordt verliefd op een mensenprinses. Dan ontdekt hij een complot van een aantal ratten. NRC (4-2-’09): ‘(…) Dan wordt de vertelling wat rommelig. (…) Best jammer, want het verhaal over onnodige angstgevoelens, durf en hoop is niet onaardig. De animatie van de ratten- en muizenwereld is redelijk, maar op de mensenfiguren is blijkbaar bezuinigd (…)’. Mark Moorman (Parool 4-2-‘09): Na de eerste verwondering over de prachtige animatie blijkt dat de filmmakers nogal van de hak op de tak springen. Ongetwijfeld om de thematische rijkdom van de boeken tot hun recht te laten komen (..). De dappere muizenheld Despereaux (let eens op hoe het licht door zijn grote oren schemert!) krijgt veel te weinig tijd op het doek en heeft ook niet een echt duidelijk omlijnde queeste,…Lire la suite

À propos de Sam Fell

Sam Fell est un animateur, doubleur, réalisateur et scénariste britannique né le 22 novembre 1965 sur l'Île de Sheppey en Angleterre.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 1992 : The Big Cheese
  • 1996 : Pop
  • 2001 : Rex the Runt (3 épisodes)
  • 2002 : Chump
  • 2006 : Souris City avec David Bowers
  • 2008 : La Légende de Despereaux
  • 2012 : L'Étrange Pouvoir de Norman avec Chris Butler
  • 2021 : Chicken Run 2

Scénariste