Livre
Néerlandais

Natuurlijk bezig

Sabine Lohf (auteur), Roger Vanbrabant (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Ruim honderd knutsels van materialen uit de natuur, zoals een draak van paardenbloemen en een gans van madeliefjes. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.
Titre
Natuurlijk bezig
Auteur
Sabine Lohf
Traducteur
Roger Vanbrabant
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Das grosse Naturbastelbuch
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2015
160 p. : ill.
ISBN
9789044825497 (hardback)

Commentaires

In de lente, zomer, herfst en winter zijn steeds weer nieuwe dingen te ontdekken in de natuur en allerlei materialen te vinden om mee te knutselen. Aan de hand van de diverse seizoenen worden in dit boek meer dan honderd knutselideeën besproken. Zoals een draak van paardenbloemen, een gans van madeliefjes en figuren van eikels, kastanjes, pompoenen en rozenbottels. Een aantal ontwerpen wordt stap voor stap uitgelegd aan de hand van korte duidelijke teksten en foto’s. Maar er zijn ook ideeën waarbij een foto als voorbeeld dient en de beschrijving zeer beknopt is. De foto's van de knutsels staan tegen effen vrolijk gekleurde achtergronden. Bevat een inhoudsopgave en uitleg van materialen en gereedschap. Omdat er ook gewerkt wordt met een houtboor, een mes of een scherpe draad is de ondersteuning van een volwassen soms noodzakelijk. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Natuurlijk bezig

Met dit veelzijdige natuurknutselboek loods je kinderen op een leuke en leerrijke manier doorheen de seizoenen. Het is de bedoeling dat kinderen tijdens wandelingen de natuur bewonderen en dingen die zij merkwaardig vinden, verzamelen. Het verzamelen gebeurt met het grootste respect en in het besef dat elk stukje mos, elke boom en elke bloem een levend wezen is. Dat impliceert dat je alleen dingen verzamelt die je echt nodig hebt en dat je als je bijvoorbeeld maar enkele exemplaren van een bepaalde plant vindt, je die best laat staan. Deze en andere raadgevingen vind je in een woord vooraf. Verder gaat het over materiaal en gereedschap dat je zult nodig hebben en enkele tips om het materiaal te behandelen. Dan beginnen de concrete tips met de lente. In een fotocollage worden enkele planten en dingen getoond die je in de lente kunt vinden. Twintig knutseltips worden aan de hand van foto's getoond. In de inhoudstafel wordt met gekleurde bloemen de houdbaarheid van het knutselwerk aan…Lire la suite

Suggestions