Livre
Néerlandais

Traliemama's

Sabine De Vos (auteur)
De Belgische journaliste en schrijfster Sabine De Vos beschrijft de leefwereld van moeders die in de gevangenis zitten. Ze combineert haar journalistieke kijk op het onderwerp met haar schrijfstijl als verhalenvertelster. De indringende persoonlijke verhalen heeft ze opgetekend in de vrouwenafdelingen in gevangenissen van Gent, Brugge en Antwerpen.
Titre
Traliemama's
Auteur
Sabine De Vos
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Antwerpen: Linkeroever, 2013
345 p. : ill.
ISBN
9789057205125 (paperback)

Commentaires

Na haar afscheid van het tv-scherm heeft Sabine De Vos zich ontpopt tot schrijfster van kinder- en jeugdboeken. Haar eerste roman, 23 augustus, verscheen in 2009. Met Traliemama’s doet ze een beroep op haar journalistieke ervaring om het leven van moeders achter de tralies te belichten. Vrijheid is in onze westerse samenleving het hoogste goed. Ook voor moeders. Maar wat als die achter de tralies zitten? Of hun kind? Vrouwen vormen een minderheid van de gevangenispopulatie en de moeders onder hen zijn vaak vergeten of onderdrukt. Velen kennen een verleden van kansarmoede, alcohol of drugs. Voor de meeste van deze vrouwen is hereniging met hun kinderen na hun gevangenschap de hoogste prioriteit. De Vos, zelf moeder van twee tieners, had nog nooit voet gezet in de gevangenis en laat de lezer kennismaken met een onbekende wereld. Ze ging op zoek naar de waargebeurde, moedige verhalen van traliemama’s. De geanonimiseerde verhalen worden afgewisseld met bespiegelingen allerha…Lire la suite
De Belgische journaliste en schrijfster Sabine De Vos geeft in dit boek een inkijkje in de leefwereld van moeders die in de gevangenis zitten. Ze combineert haar journalistieke kijk op het onderwerp met haar schrijfstijl als verhalenvertelster. De indringende persoonlijke verhalen heeft Sabine De Vos opgetekend in de vrouwenafdelingen in gevangenissen van Gent, Brugge en Antwerpen. Ook met allerlei betrokkenen zoals een onderzoeksrechter, directies en hulpverleners heeft zij gesproken. Daardoor ontstaat een compleet en uitgebreid beeld van de situatie waarin de vrouwen verkeren. De gevolgen van de detentie voor moeder en kind zijn niet te onderschatten. Dat wordt in dit boek overtuigend duidelijk gemaakt.