De 20-jarige Lukas, die bezig is aan het transitieproces van vrouw naar man, wordt in zijn nieuwe woonplaats verliefd op Fabio. Vanaf ca. 16 jaar.
Langue
Allemand
Éditeur
Arti film, © 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2011
Durée
94 min.
Note
Duits gesproken Nederlands ondertiteld
EAN
9789077835227

Commentaires

De eerste speelfilm van de Duitse Sabine Bernardi, die eerder een documentaire en korte films maakte. Hoofdpersoon is de 20-jarige Lukas, die verhuist naar een studentenhuis in Keulen waar hij voor zijn maatschappelijke stage een jaar in een verzorgingshuis gaat werken. Zijn lesbische beste vriendin introduceert hem in de gayscene, waar hij al snel verliefd wordt op de stoere Fabio. Lukas durft Fabio niet te vertellen dat hij transgender is en bezig met het transitieproces van vrouw naar man. Fabio zelf houdt voor zijn familie en vrienden geheim dat hij op mannen valt. De toon van de film is luchtig en energiek, de regisseur wilde vooral een eigentijds coming-of-age-verhaal maken. Variety (i) vindt het verhaal niet helemaal geloofwaardig, maar de acteurs overtuigend in een 'gemiddelde' film. Vanaf ca. 16 jaar.

À propos de Sabine Bernardi

Sabine Bernardi est une réalisatrice allemande née en 1974 à Munich.

Biographie

Depuis la réalisation de son premier long métrage en 2011, Romeos, sélectionné à la Berlinale 2011 (« Panorama »), Sabine Bernardi travaille pour la télévision.

Filmographie

Courts métrages

  • 2005 : Transfamily
  • 2008 : Riot Girls
  • 2014 : Probezeit

Long métrage

  • 2011 : Romeos

Notes et références

Liens externes