Livre
Néerlandais

Welterusten Kareltje ; Goedemorgen Kareltje

Rotraut Susanne Berner (auteur), Jacques Dohmen (traducteur)

Welterusten Kareltje ; Goedemorgen Kareltje

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
In dit boek worden twee eerder apart verschenen prentenboeken over Kareltje gebundeld in een omkeerboek. De twee verhalen volgen het ochtend- en avondritueel van konijntje Kareltje.
Contient
Titre
Welterusten Kareltje ; Goedemorgen Kareltje
Auteur
Rotraut Susanne Berner
Traducteur
Jacques Dohmen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2013
[20, 20] p. : ill.
Note
Keerdruk
ISBN
9789045114705 (hardback)

Commentaires

Omkeerboek met twee verhalen over haasje Kareltje, die eerder afzonderlijk als kartonboekjes verschenen. In ‘Goedemorgen Kareltje’ speelt haasje Kareltje, zoals iedere morgen bij het opstaan, met zijn moeder verstoppertje. Zijn moeder trekt voorzichtig een stukje deken weg, waarna een knuffel tevoorschijn komt aan wie ze vraagt of hij/zij Kareltje heeft gezien. Maar Pinguïn, Hond en Teddy verklappen niks. Het taalgebruik is eenvoudig in de tegenwoordige tijd, korte herhalende zinnen in een duidelijke letter. De tekst staat op de linkerpagina bij een passende, vrolijk gekleurde illustratie in kleurpotlood en viltstift, in een kinderlijke stijl en met weinig verrassingen: het is steeds dezelfde slaapkamer met wat kleine veranderingen. Halverwege het boek staat een kleine illustratie met de opmerking ‘Draai het boek nu om!’, waarna het verhaal ‘Welterusten, Kareltje!’ gelezen kan worden, in dezelfde opzet en stijl. Hierin reist Kareltje, staande op de voeten van zijn vader, per ‘pantoffe…Lire la suite

Goedemorgen Kareltje/Welterusten Kareltje

In dit omkeerboekje vind je twee verhaaltjes rond het figuurtje Kareltje. Elke morgen gaat mama naar Kareltjes kamer om hem wakker te maken. Terwijl ze de deken wegtrekt, gaat ze op zoek naar haar zoontje. Elke avond, als het buiten donker is, brengt papa Kareltje naar bed. Zoals zoveel kindjes gaat Kareltje niet graag slapen, maar wél als hij eerst een ritje op de pantoffeltrein mag maken. Na een stop bij de eerste twee haltes (Etelen, Wasselen) komen ze aan bij Slapelen.
In 2001 verschenen beide verhalen eerst apart. Leuk dat ze nu samen opnieuw zijn uitgegeven, want ze vormen een mooi geheel en nodigen uit tot het ontwikkelen van een eigen avond- en ochtendritueel met je kinderen. Rotraut Susanne Berner is vooral bekend van haar populaire zoekboeken rond de seizoenen.

À propos de Rotraut Susanne Berner

Rotraut Susanne Berner est une auteure de littérature de jeunesse et illustratrice allemande.

Biographie

Rotraut Susanne Berner intègre l'université Louis-et-Maximilien de Munich puis fait ses études de graphisme entre 1971 et 1975 à l’université de sciences appliquées de Munich. De 1975 à 1977 elle travaille comme graphiste dans la publicité. De 1977 à 1988 elle travaille comme illustratrice et auteure à Munich, puis à Heidelberg de 1988 à 2003. Depuis 2003 elle est artiste indépendante à Munich.

Rotraut Susanne Berner reçoit en 1984 le Deutscher Jugendliteraturpreiss de l'illustration (prix allemand de l’illustration jeunesse).

Ses livres les plus connus se déclinent en cinq titres (Wimmel-Bücher) : Winter-Wimmelbuch (Le Livre de l'hiver), Frühlings-Wimmelbuch (Le Livre du printemps), Sommer-Wimmelbuch (Le Livre de l'été), Herbst-Wimmelbuch (Le Livr…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions