Livre
Néerlandais
Een jonge vrouw is gelukkig getrouwd, maar heeft het gevoel dat haar mans eerste vrouw een schaduw over haar geluk werpt.
Titre
Zomerstemmen
Auteur
Rosamunde Pilcher
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Voices in summer
Éditeur
Houten: Van Reemst, 2002
255 p.
ISBN
90-410-0726-1

Commentaires

Door haar huwelijk met Alec komt Laura in een vriendenkring terecht die haar onzeker maakt. Temeer daar Alec nooit praat over zijn eerste vrouw Erica, noch over hun dochter Gabrielle, die bij de scheiding in New York gingen wonen. Laura heeft twee vertrouwelingen: haar enige bloedverwante, tante Phyllis, en Lucy, een lichtvoetig tekkeltje. Op een dag moet Laura een kleine ingreep ondergaan in het ziekenhuis. Ze wil niet dat Alec daarvoor de visvakantie in Schotland opgeeft, waar hij en zijn vrienden elk jaar opnieuw zo naar uitkijken. Laura komt terecht bij familie van Alec in Cornwall; ze wordt hartelijk verwelkomd door Gerald en Eve. Het huis en zijn bewoners stralen warmte en gastvrijheid uit. Laura maakt er vrienden en komt er innerlijk helemaal tot rust. Tot een paar anonieme brieven de sfeer komen vertroebelen.
Het verhaal is opgebouwd rond de opeenvolgende verblijfplaatsen van Alec en Laura. Ze zijn zeer verschillend: klein en praktisch in de stad, exotisch in het buitenlan…Lire la suite
Laura is gelukkig getrouwd met Alec, maar vindt dat het eerste huwelijk van Alec een schaduw werpt op haar geluk. Ze wil graag kinderen hebben, maar dat is nog niet gelukt. Na een kleine operatie moet Laura rust houden en kan ze niet mee met haar man op vakantie in Schotland. Ze gaat logeren bij de familie van haar man in Cornwall en komt hier tot rust door het mooie weer en de vriendelijke ontvangst. Helemaal goed wordt het voor Laura als ze kennis maakt met de dochter van Alec. Dan wordt de familie echter geconfronteerd met boosaardige anonieme brieven, waarvan ook Laura het slachtoffer wordt. Het is een echt zomers verhaal, zowel door de beschrijving van de natuur en het weer als door de eenvoud. Weinig complicaties, het verhaal glijdt zachtjes door. Het zijn (bijna) allemaal vriendelijke mensen wier enige probleem is dat ze hun geliefden proberen te ontzien. Vrij kleine druk. Van deze geliefde schrijfster (1924) verscheen al veel werk in vertaling.

À propos de Rosamunde Pilcher

Rosamunde Pilcher, née Rosamunde Scott le 22 septembre 1924 à Lelant, Cornouailles (Royaume-Uni) et morte le 6 février 2019 à Dundee en Écosse,, est une écrivaine britannique de romans d'amour et de romans sentimentaux depuis 1949.

Biographie

Rosamunde Pilcher est la fille d'Helen et Charles Scott, un commandant britannique. Juste avant sa naissance, son père a été muté en Birmanie tandis que sa mère est restée en Angleterre.

Rosamunde Pilcher passe son enfance en Cornouailles. Dès le début de la Seconde Guerre mondiale, elle interrompt ses études et s'engage dans le corps des auxiliaires féminines de la Marine. Affectée à Ceylan, elle y écrit à 18 ans sa première nouvelle, qui est publié…En lire plus sur Wikipedia