Livre
Néerlandais

September : roman

Mysteries rondom twee vooraanstaande families uit de Schotse Hooglanden.
Extra subject
Romans
Titre
September : roman
Auteur
Rosamunde Pilcher
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
September
Éditeur
Houten: Van Reemst, 2003
449 p.
ISBN
90-410-0012-7

Commentaires

Het klimaat in het Schotse Hoogland kan vrij grillig zijn. Heel de maand april was in de greep van bijtende winden en de sneeuw lag tot diep in de dalen van het dorpje Strathcroy. Alle bewoners zijn dan ook echt opgelucht wanneer de lente begint. Het landschap wordt fris groen, en de kersenbomen zijn bekleed met sneeuwwitte bloesems. Is dat de reden waarom Verona Steynton besloot om een bal te organiseren voor de 18e verjaardag van haar dochter Katy? De eerste die ze uitnodigt is Violet Aird, wier raad ze geweldig apprecieert. Samen komen ze tot de conclusie dat 16 september de meest geschikte datum is.

Het verhaal bestrijkt een periode van vijf maanden en begint met de voorbereiding in mei. Rosamunde Pilcher brengt daarbij heel wat personages ten tonele, die ze als het ware projecteert op een scherm. We leren alle inwoners kennen, niet alleen hoe ze eruitzien, maar ook hun kijk op het leven, hun hebbelijkheden, hun wederzijdse gevoelens, hun liefdesperikelen en andere problem…Lire la suite
Twee vooraanstaande families uit een dorp in de Schotse Hooglanden zijn uitgenodigd voor een bal in de maand september. Het zijn families met oude namen, oude huizen en oud geld. Het zwarte schaap is de rusteloze Pandora, die op 18-jarige leeftijd wegliep en nu, 20 jaar later, de uitnodiging gebruikt om terug te keren naar huis. Het boek beschrijft het verhaal van de familieleden en hun voorbereidingen op het bal. Na het geslaagde feest pleegt Pandora 's nachts zelfmoord. Haar familie ontdekt de reden van haar daad en beseft waar hun kracht ligt. Een verhaal dat niet alleen een beeld geeft van twee oude families, maar dat ook het gevoel oproept aanwezig te zijn in het kleine Schotse dorp. De delen van het boek dragen de naam van de maanden, de hoofdstukken de verschillende data. Een familieroman voor een grote lezerskring. Paperback; vrij kleine druk.

À propos de Rosamunde Pilcher

Rosamunde Pilcher, née Rosamunde Scott le 22 septembre 1924 à Lelant, Cornouailles (Royaume-Uni) et morte le 6 février 2019 à Dundee en Écosse,, est une écrivaine britannique de romans d'amour et de romans sentimentaux depuis 1949.

Biographie

Rosamunde Pilcher est la fille d'Helen et Charles Scott, un commandant britannique. Juste avant sa naissance, son père a été muté en Birmanie tandis que sa mère est restée en Angleterre.

Rosamunde Pilcher passe son enfance en Cornouailles. Dès le début de la Seconde Guerre mondiale, elle interrompt ses études et s'engage dans le corps des auxiliaires féminines de la Marine. Affectée à Ceylan, elle y écrit à 18 ans sa première nouvelle, qui est publié…En lire plus sur Wikipedia