Livre
Néerlandais

Enkele reis naar de zon

Een vrouw krijgt vlak voor haar huwelijk een boek over Spanje dat vermoedelijk is geschreven door haar doodgezwegen vader en reist af naar het zuiden.
Titre
Enkele reis naar de zon
Auteur
Rosamunde Pilcher
Langue
Néerlandais
Titre original
Sleeping tiger
Éditeur
Houten: Van Reemst, 1999
192 p.
ISBN
90-410-0724-5

Commentaires

Selma Bruce weet niet beter of haar vader is in de Tweede Wereldoorlog gesneuveld. Wanneer ze van haar verloofde een boek over Spanje krijgt, ziet ze op de omslag een foto van de schrijver. Ze weet zeker dat deze man haar vader is en dat hij dus nog moet leven. Een bezoek aan hem op het Spaanse eiland San Antonio leert haar echter dat het hier gaat om een verre neef. Omdat ze op het eiland bestolen is en omdat haar bagage niet aankwam, verblijft ze een tijdje bij haar nieuwe familielid. Ondanks tegenwerking van anderen komen de beide hoofdpersonen tot de ontdekking dat hun relatie in korte tijd een heel andere is geworden dan die van twee familieleden. Een romantisch verhaal dat zich afspeelt op een zonnig eiland. De schrijfster (geb. 1924) woont sinds 1946 in Schotland en publiceerde naast een toneelstuk en korte verhalen een groot aantal romans. De omslag van het boek is conform de delen die eerder bij dezelfde uitgever verschenen. Paperback; vrij kleine druk. Voor grote lezerskring.

À propos de Rosamunde Pilcher

Rosamunde Pilcher, née Rosamunde Scott le 22 septembre 1924 à Lelant, Cornouailles (Royaume-Uni) et morte le 6 février 2019 à Dundee en Écosse,, est une écrivaine britannique de romans d'amour et de romans sentimentaux depuis 1949.

Biographie

Rosamunde Pilcher est la fille d'Helen et Charles Scott, un commandant britannique. Juste avant sa naissance, son père a été muté en Birmanie tandis que sa mère est restée en Angleterre.

Rosamunde Pilcher passe son enfance en Cornouailles. Dès le début de la Seconde Guerre mondiale, elle interrompt ses études et s'engage dans le corps des auxiliaires féminines de la Marine. Affectée à Ceylan, elle y écrit à 18 ans sa première nouvelle, qui est publié…En lire plus sur Wikipedia