Livre
Néerlandais

De schelpenzoekers

De dochter van een schilder uit de Victoriaanse tijd is in de Tweede Wereldoorlog overhaast getrouwd met een gokker, wat de nodige problemen met zich meebrengt.
Extra subject
ROM, Libelle
Titre
De schelpenzoekers
Autre titre
Cirkels in het zand
Auteur
Rosamunde Pilcher
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The shell seekers
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2007
479 p.
ISBN
9789047501794

Commentaires

Penelope, dochter van een bekend kunstschilder, is de centrale figuur in deze in Engeland spelende roman. Haar leven vanaf haar jeugd in een artistiek milieu in Cornwall aan het begin van de 20e eeuw ontrolt zich voor de lezer als een boeiende film. Niet alleen voor haar zijn de schilderijen die haar vader haar naliet van essentieel belang, maar deze hebben ook grote invloed op het leven van haar kinderen en hun onderlinge verhouding. Een roman over een sterke, warme vrouw die haar eigen weg gaat en haar eigen beslissingen neemt. Mede door de originele opbouw van het verhaal, de meeslepende stijl en de goede vertaling zal het een boek zijn dat vele lezers weet te boeien. Ook verschenen als 'Cirkels in het zand'. Paperback; kleine druk.

À propos de Rosamunde Pilcher

Rosamunde Pilcher, née Rosamunde Scott le 22 septembre 1924 à Lelant, Cornouailles (Royaume-Uni) et morte le 6 février 2019 à Dundee en Écosse,, est une écrivaine britannique de romans d'amour et de romans sentimentaux depuis 1949.

Biographie

Rosamunde Pilcher est la fille d'Helen et Charles Scott, un commandant britannique. Juste avant sa naissance, son père a été muté en Birmanie tandis que sa mère est restée en Angleterre.

Rosamunde Pilcher passe son enfance en Cornouailles. Dès le début de la Seconde Guerre mondiale, elle interrompt ses études et s'engage dans le corps des auxiliaires féminines de la Marine. Affectée à Ceylan, elle y écrit à 18 ans sa première nouvelle, qui est publié…En lire plus sur Wikipedia