Livre
Néerlandais

Mijn Ierse dochter

Roisin McAuley (auteur)
Een ooit zelf geadopteerde vrouw gaat naar Ierland om de herkomst van haar aangenomen dochter te achterhalen.
Sujet
Adoptie, Ierland
Titre
Mijn Ierse dochter / Roisin McAuley
Auteur
Roisin McAuley
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Singing bird
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2004
303 p.
ISBN
90-443-1075-5 90-443-1171-9

Commentaires

Lena is gelukkig getrouwd met Frank Molloy. Omdat ze geen kinderen kunnen krijgen adopteren ze een baby in Ierland, Mary. Mary gaat naar het conservatorium en wordt een beroemde mezzosopraan. Met z'n drieën vormen ze een gelukkig gezin.

Zevenentwintig jaar later wordt Lena opgebeld door zuster Monica die destijds de adoptie regelde. Ze wil alles weten over Mary. De gedachte dat er iets meer schuilt achter dit telefoontje doet Lena besluiten op zoek te gaan naar de biologische ouders van Mary.

Het verhaal gaat over de onverwacht vlotte adoptie en over de moeilijke zoektocht van Lena naar contacten die haar bij de biologische moeder van Mary kunnen brengen.

Roisin McAuley beschrijft boeiend en onderhoudend over de verschillende pistes die Lena met wisselend succes volgt. Op haar zoektocht toert ze door het mooie Ierland, ziet hoe land en zeden zijn veranderd. Ze komt in contact met vrouwen die evenals de moeder van Mary in St. Josephs verbleven tot aan de geboorte…Lire la suite
Als ze op het punt staat om te gaan verhuizen, krijgt Lena een telefoontje van de Ierse non die betrokken was bij de adoptie van haar dochter, ondertussen een zevenentwintigjarige, succesvolle zangeres. Met haar vriendin reist ze ongerust over mogelijke geheimen rond haar dochters herkomst af naar Ierland, waar ze na het teleurstellende bezoek aan de non, als ooit ook zelf geadopteerde, gaat proberen de identiteit van de ouders te achterhalen. De in Ierland geboren, nu in Engeland wonende schrijfster heeft in deze eerste roman met veel kennis van zaken de zoekactie beschreven, waarbij internet een grote rol speelt. Tegen de achtergrond van het prachtige Ierse landschap, van The Burren tot aan Dublin, kan de lezer genieten van een spannend verhaal met een wel zeer onverwachte ontknoping. Vrij kleine druk.