Een Engels koppel reist af naar Parijs om hun 30-jarig huwelijk te vieren maar tijdens hun weekend komen wederzijdse frustraties naar boven.
Titre
A weekend in Paris
Directeur
Roger Michell
Compositeur
Jeremy Sams
Scénariste
Hanif Kureishi
Acteur
Jim Broadbent Lindsay Duncan Jeff Goldblum
Titre uniforme
Le Week-End
Langue
Anglais
Éditeur
Cinéart, [2014]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
93 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5414939742712
mooov

Commentaires

Tragikomedie (2013) van Roger Michell (Notting hill, Venus) over een Brits echtpaar dat de sleetste plekken in hun dertig jaar oude huwelijk in Parijs (de stad van hun huwelijksreis) wil opfrissen. Meg (Lindsay Duncan) overweegt echter een scheiding, terwijl Reg (Jim Broadbent) vrede heeft met de sleur. Wanneer Nick een studievriend (Jeff Goldblum) met een veel jongere vriendin en een veel spannender leven tegenkomt is de vraag of diens leven daardoor ook waardevoller is. 'In een geëmotioneerde tafelspeech legt Nick uit hoe hij het ziet', schrijft Jos van der Burg (Parool 16-4-'14) en geeft 3 (van 5) sterren. 'Eindelijk herkent Meg weer de gepassioneerde man op wie ze ooit verliefd was. In A weekend in Paris is dat genoeg om een huwelijk te redden.' Ab Zagt (AD 17-4-'14) is positiever: een film met '(...) talloze verrassende invalshoeken over liefde op leeftijd. (...).' Peter de Bruijn (NRC 16-4-'14) geeft ook 3 (van 5) ballen. 'Niet elke scène overtuigt, maar de inzet van de filmmake…Lire la suite

À propos de Roger Michell

CC BY 2.0 - Image by Raph_PH

Roger Michell, né le 5 juin 1956 à Pretoria (Afrique du Sud) et mort le 22 septembre 2021, est un réalisateur et producteur de cinéma britannique.

Biographie

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1992 : Downtown Lagos (feuilleton TV)
  • 1993 : The Buddha of Suburbia (en) (feuilleton TV)
  • 1994 : Ready When You Are, Mr. Patel (TV)
  • 1995 : Persuasion
  • 1996 : My Night with Reg
  • 1998 : Titanic Town
  • 1999 : Coup de foudre à Notting Hill (En lire plus sur Wikipedia