Livre
Néerlandais

Dieper

Roderick Gordon (auteur), Brian Williams (auteur)
Dans la série:
Tunnels; 2
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Will, Cal en Chester moeten steeds dieper het tunnelstelsel onder Londen in, op de vlucht voor de Styx en op zoek naar Wills stiefvader, dr. Burrows. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Dieper
Auteur
Roderick Gordon Brian Williams
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Deeper
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2009
671 p.
ISBN
9789044321852

Commentaires

Dit tweede deel van de reeks 'Tunnels' is opnieuw een echte turf. Gordon en Williams zijn echter meester-vertellers, zodat de lezer toch nog voldoende meegesleept wordt om de afloop te willen kennen.

Will en Chester zijn nog steeds op zoek naar de stiefvader van Will. Samen met Wills broer Cal worden ze steeds dieper en dieper in het binnenste van de Aarde gedreven. In de bodem van de aarde woont een eigenaardig volk, dat het niet steeds goed met hen voor heeft. Will ontrafelt draadje per draadje zijn verrassende familiegeschiedenis en de banden die hij heeft met de ondergrondse gemeenschap. Ze beleven vreselijke avonturen en slagen er met moeite in te ontsnappen aan de gevaarlijke Styx. De schrijvers proberen om een aantal actuele thema's door het verhaal te verweven. Zo wordt ingegaan op de nood aan natuurbehoud, de uitwassen van de menselijke hebzucht en het gevaar van een vreselijke pandemie. Dit gebeurt op een geloofwaardige manier, zonder dat het de vaart van het verhaal…Lire la suite
Will, Cal en Chester, bekend uit het eerste deel uit de serie 'Tunnels'*, gaan verder het tunnelstelsel onder Londen in, achterna gezeten door de Styx en hun leider, Wills stiefzusje Rebecca. Een aantal verhaallijnen loopt naast elkaar en kruist elkaar: dat van Will, Cal en Chester die zich aansluiten bij de rebellen Drake en Elliott en het verhaal van Wills verdwenen moeder Sarah Jerome die na jaren bovengronds gepakt wordt door Rebecca en de Styx. Maanden gaan voorbij, vele kilometers worden afgelegd in het tunnelstelsel. Steeds rijst de vraag of het goed zal aflopen en of de verschillende personages weer bij elkaar komen? Wat staat hen nog te wachten? Het verhaal, dat onafhankelijk van het eerste deel te lezen is, zet je vanaf de eerste tot de laatste bladzijde op scherp. Een ongelooflijk spannend verhaal over macht en de eeuwige strijd tussen goed en kwaad, realistisch en beeldend geschreven. Het derde deel verschijnt in 2010. Vanaf ca. 12 jaar.

Dieper

‘Dieper’ gaat gewoon verder waar ‘Tunnels’ ophield: Will Burrows is nog steeds op zoek naar zijn verdwenen vader. Will, Cal en Chester trekken almaar dieper de aarde in. Hoe dieper ze gaan, hoe mysterieuzer en gewelddadiger de omgeving wordt. Het Onderdiep is een desolate, wilde en angstaanjagende plek waar Coprolieten grondstoffen delven in ruil voor levensmiddelen. Ook hier heersen de Styx; al zijn er - zij het geïsoleerd - haarden van verzet. En al wil Will koste wat het kost zijn vader vinden, eerst moeten ze zien te overleven in deze vijandige wereld. Ze worden op sleeptouw genomen door Drake en zijn jonge beschermelinge Elliott: ze leren niet alleen voedsel vinden, maar ook zich te verdedigen tegen de Styx, die de jongens onder leiding van Rebecca, Wills bovengrondse ‘zus’, ongenadig opjagen. Wills echte moeder, Sarah, maakt eveneens jacht op hem. Nadat ze jaren uit handen van de Styx is kunnen blijven, wordt ze uiteindelijk toch gevangen. De Styx vertellen haar dat Will vera…Lire la suite