Een reeks slachtoffers door een bacterie͏̈le infectie in drie New Yorkse ziekenhuizen zorgt voor spanningen bij de directrice en een daling van de beurskoersen.
Extra subject
THR
Titre
Kritiek
Auteur
Robin Cook
Traducteur
Margot Van Hummel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Critical
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2008
366 p.
ISBN
9789022993316

Commentaires

Robin Cook schrijft boeken om mensen bewust te maken van medische wanpraktijken. Zo pakte hij in Crisis (Bruna, 2006) de corruptie aan die inherent is aan de zgn. 'conciërgegeneeskunde'. In Kritiek dwaalt hij rond in de wereld van de speciale ziekenhuizen, die in handen zijn van artsen en hun personeel. Hiermee toont hij aan dat de financiële belangen in de zorg steeds erger worden en dat dit grote gevolgen kan hebben voor artsen en patiënten.
Angela Dawson is een briljante arts die haar privépraktijk verloor en met behulp van haar ex-echtgenoot de ziekenhuisgroep Angels Healthcare heeft opgericht, met drie speciale ziekenhuizen in New York City. Angela en haar investeerders zullen een vermogen verdienen als het bedrijf tot de beurs wordt toegelaten, maar plots duikt er een onbekende en dodelijke bacterie op in hun klinieken. De bacterie is niet alleen een bedreiging voor mensenlevens maar ook voor de beursgang van Angels Healthcare. De sterfgevallen veroorzaken immer…Lire la suite
Angela Dawson is oprichtster van Angels Healthcare bv, een bedrijf dat een drietal gespecialiseerde klinieken in New York runt. Haar bedrijf staat op het punt naar de beurs te gaan. Dan wordt een reeks patiënten in de ziekenhuizen het slachtoffer van een bacteriële infectie waar geen medicijn tegen lijkt te werken. Patholoog-anatoom Jack Stapleton loopt tijdens het sporten een knieblessure op en kan binnen enkele dagen worden geholpen in een van de klinieken van Angels Healthcare. Zijn vrouw Laurie Montgomery (tevens patholoog-anatoom) krijgt in korte tijd zes doden te onderzoeken die zijn gestorven aan een agressieve ziekenhuisbacterie. Alle zes waren opgenomen in de Angels Healthcare klinieken. Laurie is geïntrigeerd en begint een onderzoek zonder te weten dat ze daarmee haar eigen leven op het spel zet. Vlot te lezen medische thriller met een actueel gegeven: de commercialisering van de gezondheidszorg. Het duo Stapleton en Montgomery trad al eerder op in romans van de succesvolle …Lire la suite

À propos de Robin Cook

Robin Cook est un nom pouvant faire référence à :

  • Robin Cook (1931-1994), écrivain britannique.
  • Robin Cook (1940-), écrivain américain.
  • Robin Cook (1946-2005), homme politique britannique, député, ministre des Affaires étrangères, puis des relations avec le Parlement.

Voir aussi

  • Robin