Daags nadat de voorzitter van het Internationaal Monetair Fonds te biecht is gegaan bij een monnik, wordt hij vermoord aangetroffen. De ministers van Financiën van de G8 maken zich zorgen over het uitlekken van geheime informatie, die de voorzitter de monnik heeft toevertrouwd. Terwijl ze steeds meer druk uitoefenen om de biecht te onthullen, blijft de monnik zich beroepen op zijn zwijgplicht.
Titre
Le Confessioni / written and directed by Roberto Andò
Directeur
Roberto Andò
Acteur
Toni Servillo Connie Nielsen Pierfrancesco Favino Daniel Auteuil Lambert Wilson Moritz Bleibtreu
Compositeur
Nicola Piovani 1946-
Langue
Multilingue, Italien, Français, Anglais
Éditeur
Imagine, © 2016
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
97 min.
Note
Afwisselend Italiaans, Frans en Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5425037940610
mooov

Commentaires

Thriller uit 2016 van Roberto Andò (Viva la Libertà) met Toni Servillo (Loro; Gomorrah), Daniel Auteuil en Connie Nielsen. In een luxueus hotel aan de Duitse kust komen de ministers van financiën van de G8 bij elkaar om een economische crisis te bezweren. Daniel Roché, voorzitter van het Internationaal Monetair Fonds heeft de Italiaanse monnik Roberto Salus uitgenodigd om hem de biecht af te nemen. De volgende ochtend wordt Roché dood gevonden, het lijkt zelfmoord, of was het toch moord? De geheime en niet geheel bonafide plannen van de ministers zullen veel invloed hebben op de wereldeconomie. Ze zetten de monnik onder druk om te onthullen wat Roché verteld heeft, maar hij beroept zich op zijn zwijgplicht. Henny Wouters (cinemagazine.nl) vindt de film visueel indrukwekkend en de acteurs sterk, maar inhoudelijk zwak. Joost Broeren (Filmkrant 14-9-’16) schrijft: ‘Servillo is meesterlijk, zoals gewoonlijk, of hij nou Italiaans, Frans of Engels spreekt. Maar de acteurs om hem heen zijn m…Lire la suite

À propos de Roberto Andò

Roberto Andò (né le 11 janvier 1959 à Palerme, en Sicile) est un scénariste et réalisateur de cinéma italien.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 1992 : El traslado de la Virgen del Rocio, avec Daniele Abbado
  • 1994 : Robert Wilson/Memory Loss
  • 1995 : Diario senza date
  • 1996 : For Webern, documentaire
  • 1998 : Ritratto di Harold Pinter, téléfilm documentaire
  • 2000 : Le Manuscrit du prince (Il manoscritto del principe)
  • 2004 : Le Prix du désir (Sotto falso nome)
  • 2004 : Il cineasta e il labirinto
  • 2006 : Voyage secret (Viaggio segreto)
  • 2013 : Viva la libertà
  • En lire plus sur Wikipedia