Livre
Néerlandais

Top secret

Robert Muchamore (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
James (bijna 12) komt na het overlijden van zijn moeder bij een jeugdafdeling van de Britse Geheime Dienst: CHERUB. Zijn eerste missie is een terroristische aanslag voorkomen. Vanaf ca. 13 jaar.
Sujet
Terrorisme
Titre
Top secret
Auteur
Robert Muchamore
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The recruit
Éditeur
Amsterdam: Sjaloom, 2007
303 p.
ISBN
9789054615422

Commentaires

Na het overlijden van zijn moeder wordt James (bijna 12 jaar) in een tehuis geplaatst. Vanaf deze plek wordt hij gerecruteerd om deel te nemen aan CHERUB, een tijdens de Tweede Wereldoorlog opgerichte organisatie die jongeren (kinderen tussen 11 en 17 jaar, allen wees of door ouders in de steek gelaten) opleidt om te infiltreren bij geheime operaties. Na zijn opleiding is James klaar voor zijn eerste missie: samen met Amy infiltreert hij om een terroristische aanslag van Help Earth op Petrocon (conferentie van notabelen van oliemaatschappijen) te onderzoeken. Deze zorgvuldig gecomponeerde spionagethriller zit boordevol actiemomenten. Het verhaal heeft een enorme vaart en valt nergens stil. Eenvoudige zinsbouw. De afsluitende missie, waarbij veel personages voorkomen, vraagt meer concentratie van de lezer. In het nawoord een overzicht van de belangrijkste personages en hun levensloop. Als afsluiting de – fictieve – geschiedenis van CHERUB. Voor het Engelstalige gebied zijn er twaalf de…Lire la suite

Top secret

Top Secret vertelt hoe James en zijn zusje Lauren na de dood van hun moeder door Cherub gerecruteerd worden. Cherub is een afdeling van de Britse geheime dienst, waar kinderen zonder familie opgeleid worden tot spion. Immers, wie verwacht er nu dat kinderen deel uitmaken van een undercoveroperatie? Verdachten laten immers geen onbekenden toe, maar hun kinderen nemen na schooltijd wel gewoon hun vriendjes mee naar huis. Na een loodzware training van honderd dagen moet James infiltreren bij milieuactivisten die een terroristische aanslag voorbereiden. Ze wonen in Fort Harmony, een leefgemeengeschap van hippies in een nationaal park, en maken daar al snel vrienden. Dat toont meteen ook de keerzijde van de medaille, want door hun opdracht tot een goed einde te brengen, verraden ze hun nieuwbakken kameraden. Dit boek is een echte pageturner en doet denken aan de Alex Rider reeks. In tegenstelling tot deze laatste is James echter een gewoon kind, zij het met een uitzonderlijke begaafdhei…Lire la suite

À propos de Robert Muchamore

CC BY 3.0 - Image by Rock drum

Robert Kilgore Muchamore, né à Londres le 26 décembre 1972, est un écrivain anglais, connu pour être l'auteur de CHERUB, une série de livres d'espionnage pour adolescents.

Robert Kilgore Muchamore a d'abord été détective privé, avant de se lancer à plein temps dans la littérature pour la jeunesse.

Œuvre

Série CHERUB

Après un premier livre CHERUB - The Recruit (titre en français : 100 jours en enfer) publié en avril 2004, Robert Muchamore se concentre sur la série CHERUB. Cette série se compose de 17 livres. Robert Muchamore prévoit par la suite un ou plusieurs films.

Ces livres permettent de suivre la vie du personnage principal James Adams, s…En lire plus sur Wikipedia