Livre
Néerlandais

Mens of beest

Robert Muchamore (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
James, zijn zusje Lauren en Kyle komen terecht in de wereld van het dierenrechtenactivisme. Ze moeten infiltreren in een groep radicale activisten die er niet voor terugschrikt om geweld te gebruiken. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Mens of beest
Auteur
Robert Muchamore
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Man vs beast
Édition
1
Éditeur
Mechelen: Baeckens Books, 2010
303 p.
ISBN
9789054614753 (hardback)

Commentaires

Het zesde boek uit de succesvolle serie 'Cherub'*. Deze serie gaat over een geheime afdeling van de Britse geheime dienst, Cherub genaamd, die bestaat uit kinderen tussen de elf en zeventien jaar. Het idee van een kind als geheim agent doet sterk denken aan de boeken over Alex Ryder van Anthony Horowitz. In dit boek komen Cherubs James, zijn zus Lauren en Kyle terecht in het milieu van dierenrechtenactivisme. Hun opdracht bestaat eruit om te infiltreren in een groep radicale activisten die er niet voor terugschrikt om geweld te gebruiken om hun doel te bereiken. Interessant aan dit verhaal zijn de morele vragen waarmee de hoofdpersonages te maken krijgen: mag je geweld gebruiken om een goed doel te bereiken? Het verhaal is realistisch, spannend en leest enorm vlot. De karakters blijven vrij vaag en zijn ondergeschikt aan het verhaal, wat dit boek iets minder goed maakt dan bijvoorbeeld de serie over Artemis Fowl van Eoin Colfer of de boeken over Alex Ryder. Niettemin een aantrekkelijk…Lire la suite

À propos de Robert Muchamore

CC BY 3.0 - Image by Rock drum

Robert Kilgore Muchamore, né à Londres le 26 décembre 1972, est un écrivain anglais, connu pour être l'auteur de CHERUB, une série de livres d'espionnage pour adolescents.

Robert Kilgore Muchamore a d'abord été détective privé, avant de se lancer à plein temps dans la littérature pour la jeunesse.

Œuvre

Série CHERUB

Après un premier livre CHERUB - The Recruit (titre en français : 100 jours en enfer) publié en avril 2004, Robert Muchamore se concentre sur la série CHERUB. Cette série se compose de 17 livres. Robert Muchamore prévoit par la suite un ou plusieurs films.

Ces livres permettent de suivre la vie du personnage principal James Adams, s…En lire plus sur Wikipedia