Livre
Néerlandais

Extreem beveiligd

Robert Muchamore (auteur)

Extreem beveiligd

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
De 13-jarige James is geheim agent bij Cherub, een afdeling van de Britse Militaire Inlichtingendienst. Hij moet samen met zijn zusje Lauren in contact zien te komen met een internationale wapenhandelaarster.
Titre
Extreem beveiligd
Auteur
Robert Muchamore
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Maximum security
Éditeur
Amsterdam: Sjaloom, 2008
256 p.
Note
Omslagtitel: Extra beveiligd
ISBN
9789054615460

Commentaires

De 13-jarige James gaat met zijn 10-jarige zusje Lauren voor de derde keer op een gevaarlijke missie voor Cherub, een geheime jeugdafdeling van de Britse Geheime Dienst. Zij moeten in de VS proberen in contact te komen met een internationale wapenhandelaarster op wie al dertig jaar jacht wordt gemaakt. Dat moet via haar 13-jarige zoon Curtis gebeuren die in een zwaar beveiligde gevangenis zit. James laat zich daar ook gevangen zetten om samen met Curtis te ontsnappen. Derde deel uit de serie 'Cherub'*. Spannend verhaal waarbij voorkennis van de voorgaande delen handig is om snel in het verhaal te komen, al wordt vooraf wel informatie gegeven over Cherub. Met name de aanloop naar de plot duurt lang. Ook zijn er nogal wat beschrijvingen die wel essentieel zijn, maar de vaart uit het verhaal halen. Het wel zeer volwassen gedrag van de hoofdpersonen is nogal ongeloofwaardig. Het boek bevat 33 hoofdstukken en een nawoord. Voor spionageliefhebbers vanaf ca. 13 jaar.

Extra beveiligd

Jane Oxford is een internationale wapenhandelaar die al dertig jaar door de CIA gezocht wordt. Oxford is erg gewiekst en buitengewoon achterdochtig. Daarom hebben de geheime diensten een ultra ingewikkelde, maar ook risicovolle undercoveroperatie op het getouw gezet, waarin de Cherub-kinderen een hoofdrol spelen. James en Dave worden nl. gedropt in de jeugdafdeling van Arizona-Max, een zwaarbeveiligde Amerikaanse gevangenis voor jeugdige moordenaars, drugdealers en andere misdadigers. Ze moeten proberen om via Curtis, de zoon van Oxford, die voor drie moorden levenslang gekregen heeft, Jane Oxford in de val te lokken. Dit derde deel ontgoochelt een beetje: het komt allemaal vrij traag op gang en, daar waar in de Alex Reider-boeken het verhaal verteld wordt in en door de actie, wordt hier alles expliciet en vaak op voorhand uitgelegd, wat de actie sterk vertraagt en ook een deel van de spankracht wegneemt. Al blijft het natuurlijk allemaal wel erg gevaarlijk, en moeten James, Dave en L…Lire la suite

À propos de Robert Muchamore

CC BY 3.0 - Image by Rock drum

Robert Kilgore Muchamore, né à Londres le 26 décembre 1972, est un écrivain anglais, connu pour être l'auteur de CHERUB, une série de livres d'espionnage pour adolescents.

Robert Kilgore Muchamore a d'abord été détective privé, avant de se lancer à plein temps dans la littérature pour la jeunesse.

Œuvre

Série CHERUB

Après un premier livre CHERUB - The Recruit (titre en français : 100 jours en enfer) publié en avril 2004, Robert Muchamore se concentre sur la série CHERUB. Cette série se compose de 17 livres. Robert Muchamore prévoit par la suite un ou plusieurs films.

Ces livres permettent de suivre la vie du personnage principal James Adams, s…En lire plus sur Wikipedia