Livre
Néerlandais

De generaal

Robert Muchamore (auteur), Tim Gladdines (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
In een trainingskamp voor oorlogsvoering in Las Vegas dreigen de Britse troepen het van de Amerikaanse te verliezen. De Britse bevelhebber hoopt het tij te keren door een Cherub-team in te zetten, bestaande uit weeskinderen getraind voor spionagemissies.
Titre
De generaal
Auteur
Robert Muchamore
Traducteur
Tim Gladdines
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The general
Éditeur
Mechelen: Baeckens Books, 2013
369 p.
ISBN
9789077826478 (hardback)

Commentaires

Robert Muchamore biedt met De generaal, het tiende deel in de Cherub-avonturenreeks, zijn vaste recept: entertainment, actie, spanning. De structuur van de Cherub-boeke volgt een vast stramien: twee bladzijden over de werking van Cherub, de hoofdpersonages en de opleiding, gevolgd door het eigenlijke verhaal en een nawoord waarin onbeantwoorde vragen alsnog beantwoord worden. Cherub is een afdeling van de Britse inlichtingendienst die wezen en kinderen uit tehuizen plukt en opleidt voor spionagewerk. Het zijn geen cherubijntjes, maar regelrechte vechtmachines. In het begin van De generaal infiltreert James Adams in een anarchistische groepering. Zijn zus Lauren test met een groep kinderen de beveiliging van het controlecentrum voor het luchtverkeer, dat weldra opgestart wordt. Wanneer ze de test tot een goed einde brengen, mogen ze naar Las Vegas om onder leiding van generaal Kazakov deel te nemen aan een oefening van het Amerikaanse leger: ze moeten voorko…Lire la suite
Cherub is de jeugdafdeling van de Britse geheime dienst. Vanwege hun jeugdige leeftijd kunnen de jonge spionnen gemakkelijk infiltreren zonder direct verdacht te zijn. James is een van hen. Hij belandt in Londen te midden van rellen. Het is een opeenvolging van gevechten, mensen uitschakelen, vernielen en plunderen. Enkele van James' makkers doen hetzelfde bij de belegering van een veiligheidscontrolegbouw. Dan gaan ze naar Fort Reagen in Nevada USA in een soort trainingskamp voor soldaten. Daar bezorgen ze iedereen diarree, maken dure apparatuur kapot en maken ten slotte Las Vegas onveilig door vals spel in een casino. Dit tiende deel in de serie 'Cherub'* is een aaneenschakeling van vernielen en mensen mismaken. Steeds redt James zich op wonderbaarlijke wijze uit lastige situaties waarin hij zich heeft gemanoeuvreerd. De generaal uit de titel speelt een bijrol in Nevada. Het verhaal kent geen structuur. De vertaling is goed, heel opmerkelijk voor dit type boeken. De personages blijv…Lire la suite

Cherub. De generaal

Missie 10 alweer voor Cherub, de afdeling van de Britse geheime dienst waarin kinderen de rol van spion op zich nemen. Want wie zou kinderen verdenken van spionage? Dat dit een briljante gedachte is, moge blijken uit de vele succesvolle opdrachten uit het verleden: drugsmisbruik, dolgedraaide milieu-activisten, wapensmokkel ..., de Cherub-jongens en –meisjes wisten veel ellende te stoppen.
Missie 10 dus alweer voor Cherub, met zoals steeds James en zijn zusje Lauren als voornaamste ‘uithangborden’. James is ditmaal geïnfiltreerd in een protestgroep die verdacht wordt van terroristische neigingen. Zusje Lauren dient met een groepje kornuiten binnen te dringen in een belangrijk controlecentrum voor de luchtvaart, om zo de zwakke beveiligingspunten te detecteren.
Wanneer beide opdrachten met een sisser aflopen, is er gelukkig de mogelijkheid om naar Amerika te trekken, waar ze deelnemen aan een soort trainingskamp voor soldaten. Bedoeling is de boel te saboteren, zodat het Am…Lire la suite

À propos de Robert Muchamore

CC BY 3.0 - Image by Rock drum

Robert Kilgore Muchamore, né à Londres le 26 décembre 1972, est un écrivain anglais, connu pour être l'auteur de la série best-seller CHERUB, une série de livres d'espionnage pour adolescents.

Robert Kilgore Muchamore a d'abord été détective privé, avant de se lancer à plein temps dans la littérature pour la jeunesse.

Œuvre

Série CHERUB

Après un premier livre CHERUB - The Recruit (titre en français : 100 jours en enfer) publié en avril 2004, Robert Muchamore se concentre sur la série CHERUB. Cette série se compose de 18 livres. Robert Muchamore prévoit par la suite un ou plusieurs films.

Ces livres permettent de suivre la vie du personnage pri…En lire plus sur Wikipedia