Livre
Néerlandais
Tijdens een conferentie in Den Haag wordt een hotel aangevallen door terroristen.
Titre
Het Janus complot
Auteur
Robert Ludlum Jamie Freveletti
Traducteur
Hugo Kuipers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Janus reprisal
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
316 p.
ISBN
9789024529483 (paperback)

Commentaires

Jon Smith, een sinds het jaar 2000 terugkerend karakter in de boeken van wijlen Robert Ludlum, bezoekt in Nederland een conferentie als specialist op het gebied van besmettelijke ziekten. Al snel blijkt hij echter ook al zijn andere kwaliteiten nodig te hebben als lid van een ultrageheime afdeling van de CIA, genaamd Covert One. Midden in de nacht staat er iemand naast zijn bed die hem met getrokken wapen met een bezoek vereert. Tijdens het gevecht legt de aanvaller echter vreemd genoeg het loodje, maar zonder dat Smith zijn tegenstander heeft gedood. Het hele hotel wordt aangevallen. Op iedere verdieping klinken schoten en worden hotelgasten neergemaaid. De tegenstand is te groot en Smith moet door een hotelraam vluchten, voor het oog van de wereldpers.
De aanslag op het hotel blijkt niet op zichzelf te staan als er ook nog een terrorist ontsnapt en Het Internationale Strafhof, het centraal station van Den Haag en Schiphol worden belaagd. De goed georganiseerde, massale aanvalle…Lire la suite
Kolonel John Smith van de geheime CIA-afdeling Covert One woont een conferentie bij in Den Haag als het hotel wordt aangevallen door terroristen. Ook Den Haag CS, Schiphol en het Internationaal Strafhof zijn het doelwit van bommen. Een Pakistaansde oorlogsmisdadiger weet van de verwarring gebruik te maken om te ontsnappen uit de gevangenis van het Internationaal Strafhof. Het wordt voor Smith het begin van een race tegen de klok om hem te pakken, niet alleen voor hemzelf, maar voor heel Amerika. Smith wordt niet alleen door de terroristen, maar ook door de FBI en CIA achtervolgd. Deze negende in de reeks ‘Covert-One’ is weer een typisch Ludlumboek ook al is het geschreven door een van zijn epigonen. Het verhaal is spannend, heeft een buitengewoon hoog tempo (de achtervolgingen en schietpartijen rijgen zich haast naadloos aaneen), de obligate seksscène ontbreekt niet, de karakters zijn plat (‘good guys’ en ‘bad guys’) en het geheel leest gemakkelijk weg. Dit boek kan zonder voorkennis …Lire la suite

À propos de Robert Ludlum

Robert Ludlum, né le 25 mai 1927 à New York et mort le 12 mars 2001 à Naples en Floride, est un écrivain, un comédien et un metteur en scène américain. Il est surtout connu pour ses romans d'espionnage. Il a aussi écrit sous les pseudonymes de Jonathan Ryder et de Michel Shepherd.

Biographie

Né en 1927 à New York, il a grandi dans le New Jersey. Il se destine très tôt au théâtre mais, attiré également par la carrière militaire, s'engage avant sa majorité dans les Marines durant la Seconde Guerre mondiale.

À la fin de la guerre, il reprend des études à l'université Wesleyenne, puis devient comédien et metteur en scène. À quarante ans, il se tourne vers l'écriture.

Son premier suspense, L'Héritage Scarlatti, publié en 1971, est immédiatement u…En lire plus sur Wikipedia