Livre
Néerlandais
Als een privédetective de Italiaanse vrouw van een door Somalische piraten gekaapt schip moet redden, komt hij voor onverwachte problemen te staan.
Titre
De Janson optie
Auteur
Robert Ludlum Paul Garrison
Traducteur
Robert Vernooy
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Janson option
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2014
303 p.
ISBN
9789024561889 (paperback)

Commentaires

De Janson optie is het derde boek in de serie rond Paul Janson.. Hoewel de Amerikaanse schrijver Robert Ludlum in 2001 is overleden, wordt zijn naam vermeld als co-auteur, maar eigenlijk wordt de reeks verdergezet door Paul Garrison, een pseudoniem voor Justin Scott.
Waar Janson in de vorige delen bekendheid verwierf als meedogenloos geheim agent en huurmoordenaar voor en in opdracht van de Amerikaanse overheid, heeft hij nu een bureau opgericht dat gespecialiseerd is in privébeveiliging en –bescherming. Daarbij wordt hij bijgestaan door scherpschutter Jessica Kincaid.
In De Janson optie wordt het bureau gecontacteerd door oliebaron Kingsman Helms. Diens superjacht, met aan boord zijn echtgenote, een Italiaanse gravin, wordt in de Indische Oceaan gekaapt door Somalische piraten. Bemanning en echtgenote worden gegijzeld. Het zal de taak van Janson en zijn partner Kincaid zijn om de gravin te bevrijden. Het lijkt een kolfje naar de hand van het ervaren duo, maar zi…Lire la suite
De voormalig geheim agent en huurmoordenaar voor de overheid Paul Janson is als freelancer een nieuw leven begonnen als detective. Hij krijgt de opdracht de Italiaanse vrouw van de oliemagnaat Kingsman Helms te redden van een door Somalische piraten gekaapt plezierjacht. Janson en zijn partner, scherpschutter Jessica Kincaid, raken verstrikt in een web van corruptie, dubbele agenda's, en de strijd om het bezit van de olievelden in Oost-Afrika. In de eerste hoofdstukken worden er nogal veel personages opgevoerd die allemaal hun eigen politieke belangen hebben waardoor het overzicht wat lastig wordt. In dit derde boek over Paul Janson spelen dezelfde hoofdpersonen een rol als in het eerste deel dat nog door de inmiddels overleden auteur Ludlum geschreven is maar Garrison heeft het in de laatste twee delen volledig overgenomen, helemaal in de geest van Ludlum: wereldwijde intriges over recente politieke verwikkelingen, veel actie, twee sympathieke, duidelijk getekende hoofdpersonen en to…Lire la suite

À propos de Robert Ludlum

Robert Ludlum, né le 25 mai 1927 à New York et mort le 12 mars 2001 à Naples en Floride, est un écrivain, un comédien et un metteur en scène américain. Il est surtout connu pour ses romans d'espionnage. Il a aussi écrit sous les pseudonymes de Jonathan Ryder et de Michel Shepherd.

Biographie

Né en 1927 à New York, il a grandi dans le New Jersey. Il se destine très tôt au théâtre mais, attiré également par la carrière militaire, s'engage avant sa majorité dans les Marines durant la Seconde Guerre mondiale.

À la fin de la guerre, il reprend des études à l'université Wesleyenne, puis devient comédien et metteur en scène. À quarante ans, il se tourne vers l'écriture.

Son premier suspense, L'Héritage Scarlatti, publié en 1971, est immédiatement u…En lire plus sur Wikipedia