Livre
Néerlandais

De Armageddon machine

Robert Ludlum (auteur), Gayle Lynds (auteur)
Een kolonel van de supergeheime Amerikaanse interventiemacht Covert-one jaagt met twee kompanen op terroristen die met een DNA-computer de militaire en civile netwerken van de gehele wereld bedreigen.
Titre
De Armageddon machine / Ludlum en Lynds
Auteur
Robert Ludlum Gayle Lynds
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Paris option
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2002
409 p.
ISBN
90-245-3568-9

Commentaires

Op het eiland Diego Garcia in de Stille oceaan, verliest de verbindingsofficier van een Amerikaanse basis op een bepaald ogenblik voor een paar minuten alle contact met enkele vliegtuigen. Niemand weet onmiddellijk wat er aan de hand is. In Parijs, aan de andere kant van de wereld, wordt het beroemde Pasteurinstituut in de lucht geblazen. Daarbij lijkt de bekende onderzoeker, Dr. Chambord omgekomen te zijn. Jonathan smith, die bij het Center for Disease Control is gestationeerd maar tevens een inlichtingenofficier van een zeer geheime tak is, wordt op onderzoek uitgestuurd. Ook Martin Zellerbach, vanuit dat Centrum gedetacheerd, heeft bij de explosie immers zware verwondingen opgelopen. Zellerbach was de assistent van Dr. Chambord en die werkte aan de 'Armageddon-machine', een moleculaire computer die door toepassing van DNA-informatie een ongelooflijke snelheid kon ontwikkelen. De overheden wisten wel dat het onderzoek er gevorderd was, maar Dr. Chambord had de juiste stand van zaken…Lire la suite
De bekende thrillerschrijver Robert Ludlum overleed in 2001, maar zijn productie gaat voort. Dit is het derde deel van de 'Covert-One'-serie, biotechthrillers met kolonel Dr. Jon Smith, chirurg en lid van de uiterst geheime, direct onder de Amerikaanse president vallende organisatie Covert-One, in de de hoofdrol. Eerder verschenen 'De Hades factor'*(co-auteur Gayle Lynds) en 'Het Cassandra verbond'** (co-auteur Philip Shelby). De 'Covert-One' -thrillers zijn wat minder dik dan de oude Ludlums maar volgen verder het vertrouwde recept: boosaardige lieden bedreigen de wereld en moeten natuurlijk koste wat het kost tegengehouden worden. In dit deel draait het allemaal om de ontwikkeling van een DNA- of moleculaire computer. Een dodelijk wapen in verkeerde handen. Een groep terroristen heeft er dan ook een oogje op: het beroemde Pasteur Instituut in Parijs wordt opgeblazen, en een bij het project betrokken wetenschapper verdwijnt. Jon Smith moet hem en de daders van de aanslag opsporen en …Lire la suite

À propos de Robert Ludlum

Robert Ludlum, né le 25 mai 1927 à New York et mort le 12 mars 2001 à Naples en Floride, est un écrivain, un comédien et un metteur en scène américain. Il est surtout connu pour ses romans d'espionnage. Il a aussi écrit sous les pseudonymes de Jonathan Ryder et de Michel Shepherd.

Biographie

Né en 1927 à New York, il a grandi dans le New Jersey. Il se destine très tôt au théâtre mais, attiré également par la carrière militaire, s'engage avant sa majorité dans les Marines durant la Seconde Guerre mondiale.

À la fin de la guerre, il reprend des études à l'université Wesleyenne, puis devient comédien et metteur en scène. À quarante ans, il se tourne vers l'écriture.

Son premier suspense, L'Héritage Scarlatti, publié en 1971, est immédiatement u…En lire plus sur Wikipedia