Livre
Néerlandais

Vogels over de vloer : complete gids voor het observeren en voederen van vogels in de tuin

Robert Burton (auteur)

Vogels over de vloer : complete gids voor het observeren en voederen van vogels in de tuin

Dans la série:
Informatie in woord en beeld over het observeren en voederen van vogels in de tuin.
Sujet
Vogels
Extra subject
Vogelvriendelijke tuinen
Titre
Vogels over de vloer : complete gids voor het observeren en voederen van vogels in de tuin
Auteur
Robert Burton
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Birdfeeder guide
Édition
Geh. nieuwe ed.
Éditeur
Baarn: Tirion, 2004
224 p. : ill.
ISBN
90-5210-537-5

Commentaires

Nestelen is een van de hoofdbezigheden van vogels. Vandaar dat Michael Lohmann de nestbouw, eieren, broedzorg en jongen nader onder de loep neemt in Vogels in nesten. Het gros van het boek is gewijd aan het signalement van de vogelsoorten (beschrijving, voorkomen, nest, eieren, broedgegevens, jongen, bescherming en voedsel). Daar gaat de beschrijving aan vooraf van de zorgen in 'De kinderkamer van de vogels'. Interactie van de mens wordt aangemoedigd i.v.m. met het grootbrengen van vondelingen en het creëren van een vogelvriendelijke tuin. De illustraties focussen op de nestbouw, de eieren en de jongen.

Breder van opzet is Robert Burtons Vogels over de vloer: een 'Complete gids voor het aantrekken en observeren van vogels in de tuin'. Deze aantrekkelijke uitgave, gepubliceerd in samenwerking met de Vogelbescherming Nederland, verzamelt het beste van Burton in één band. Verschillende tuintypes worden op hun mogelijkheden om vogels aan te trekken gescreend. Voederpl…Lire la suite
Voor vogel- en tuinliefhebbers een mooie uitgave waarin eerst wordt ingegaan over hoe de tuin zo in te richten en aan te leggen dat vogels erdoor aangetrokken worden. Vervolgens enkele hoofdstukken over vogelgedrag. Tot slot een tuinvogelgids waarin zo'n 75 soorten beschreven zijn en hun voorkeuren voor biotoop en voedsel vermeld worden. De foto's zijn fraai en duidelijk. Bevat een lijst van nuttige adressen en een register.

À propos de Robert Burton

  • Robert Burton (1577–1640), écrivain anglais ;
  • Robert Burton (1895-1962), acteur américain ;