Livre
Néerlandais

Serafina en het versplinterde hart

Robert Beatty (auteur), Mireille Vroege (traducteur)

Serafina en het versplinterde hart

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Serafina (12) wordt wakker en ontdekt dat alles en iedereen op Biltmore Estate veranderd is. Ze moet uitzoeken wat er is gebeurd, en de tijd dringt. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Serafina en het versplinterde hart
Auteur
Robert Beatty
Traducteur
Mireille Vroege
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Serafina and the splintered heart
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2018
373 p.
ISBN
9789401442558 (hardback)

Commentaires

Kloeke jeugdroman als derde deel* in de reeks met Serafina als hoofdpersoon. Serafina is een meisje half kat – half mens. Zij kan van verschijningsvorm wisselen en heeft spiritueel contact met water, wind, de taal van dieren. Alles aan het leven op Biltmore Estate is plots veranderd, maar niet ten goede. Ook Serafina is zichzelf kwijtgeraakt en moet uitzoeken wat er met haar gebeurd is. Het kwaad lijkt ondertussen aan alle kanten op te rukken en de tijd dringt. Een belangrijk gegeven is weggelegd voor de zwarte mantel, met magische krachten, in het aura waarvan mensen of dieren gevangen genomen kunnen worden, maar waaruit zij ook weer bevrijd kunnen worden. Spannend, vlot verteld verhaal met een wensvervullend einde. Een verhaal vol verwevingen, onwaarschijnlijkheden, moed en vriendschap, dat echte lezers vanaf ca. 10 jaar met rode oortjes zullen verslinden. Vertaald in beeldend Nederlands.

À propos de Robert Beatty

Robert Beatty est un acteur canadien né le 19 octobre 1909 à Hamilton (Canada), mort le 3 mars 1992 à Londres (Royaume-Uni).

Biographie

Filmographie

  • 1939 : Murder in Soho : Jack
  • 1939 : For Those in Peril (TV) : The Commander
  • 1941 : Dangerous Moonlight : Reporter with Carol
  • 1941 : Le 49ème parallèle (49th Parallel) : RCMP 'Mountie' in Alberta (voix)
  • 1942 : Flying Fortress : Connor, 'Low Down' reporter
  • 1942 : Un de nos avions n'est pas rentré (One of Our Aircraft Is Missing) : Sgt. Hopkins
  • 1942 : The First of the Few : American Airman
  • 1943 …En lire plus sur Wikipedia