Livre
Néerlandais

Serafina en de zwarte mantel

Robert Beatty (auteur), Mireille Vroege (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Serafina (12) woont samen met haar vader in het geheim in de kelders van het landgoed Biltmore. Op een nacht stuit Serafina op een duistere gestalte, dat een jong meisje met zich meesleurt om haar op een afschuwelijke wijze te laten verdwijnen. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet supplémentaire
magie, verdwijningen, fantasy, geheimen, Fantasy (jeugd)
Titre
Serafina en de zwarte mantel
Auteur
Robert Beatty
Traducteur
Mireille Vroege
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Serafina and the black cloak
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2017
306 p.
ISBN
9789401438438 (hardback)

Commentaires

Magisch verhaal over een meisje dat ook katachtige eigenschappen lijkt te bezitten. Het is 1899. Serafina (12) woont samen met haar vader in het geheim in de kelders van het landgoed Biltmore, dat eigendom is van een steenrijk echtpaar. Serafina’s vader is een van de vele personeelsleden en als hij overdag werkt, slaapt zij. ’s Nachts is Serafina juist wakker en jaagt dan op ratten en muizen, leest stiekem dikke boeken en bespioneert bewoners en gasten. Op een nacht stuit ze op een duistere gestalte, dat een jong meisje met zich meesleurt om haar op een afschuwelijke wijze te laten verdwijnen. Zo begint een spannend en soms bloedstollend avontuur dat met beeldend taalgebruik wordt verteld en een wensvervullend slot kent. De gehanteerde schrijfstijl is wel vaak overdadig, de plot vrij voorspelbaar en karakters eendimensionaal. Vrij volle bladspiegel, de tekst is gedrukt in een prettig lettertype en met een ruime regelafstand. Eerste deel van een in de VS populaire bestseller. Vanaf ca…Lire la suite

Serafina en de zwarte mantel

‘Harry Potter meets Downtown Abbey’, zo staat bovenaan de kaft en dat klopt helemaal. Het klopt zelfs te duidelijk: Serafina en de zwarte mantel leent zoveel aan de beide voorbeelden dat er nog weinig oorspronkelijks overblijft. Op de kaft prijkt ook een ronde sticker met daarop: ‘Het spannendste boek van het jaar’. Allicht zal het verhaal heel wat jonge lezers in de ban houden, daartoe haalt de auteur een hele trukendoos boven uit het griezel- en fantasiegenre: een demon met een mantel die kinderen verslindt waardoor de drager hun bijzondere eigenschappen en jeugd overneemt, een landhuis met geheime gangen en een kelder vol schuilplaatsen en ratten, een betoverd bos met een griezelige begraafplaats vol geesten, het beeld van een wrekende engel enzovoort. Het resultaat is maakwerk of liever haakwerk: het haakt overduidelijk naar de gunst van de jonge lezers en hangt met haken en ogen aan elkaar.



Enerzijds bevat het verhaal te veel onwaarschijnlijke wendingen en ho…Lire la suite

À propos de Robert Beatty

Robert Beatty est un acteur canadien né le 19 octobre 1909 à Hamilton (Canada), mort le 3 mars 1992 à Londres (Royaume-Uni).

Biographie

Filmographie

  • 1939 : Murder in Soho : Jack
  • 1939 : For Those in Peril (TV) : The Commander
  • 1941 : Dangerous Moonlight : Reporter with Carol
  • 1941 : Le 49ème parallèle (49th Parallel) : RCMP 'Mountie' in Alberta (voix)
  • 1942 : Flying Fortress : Connor, 'Low Down' reporter
  • 1942 : Un de nos avions n'est pas rentré (One of Our Aircraft Is Missing) : Sgt. Hopkins
  • 1942 : The First of the Few : American Airman
  • 1943 …En lire plus sur Wikipedia