Livre
Néerlandais

Serafina en de kronkelstaf

Robert Beatty (auteur), Mireille Vroege (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Serafina probeert zich aan te passen aan haar nieuwe leven op Biltmore House. Dan ontdekt ze een mysterieus gevaar dat haar vriend Braeden bedreigt. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet supplémentaire
magie, fantasy, geheimen, Fantasy (jeugd)
Titre
Serafina en de kronkelstaf
Auteur
Robert Beatty
Traducteur
Mireille Vroege
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Serafina and the twisted staff
Éditeur
Tielt: Lannoo, © 2017
391 p.
ISBN
9789401442541 (hardback)

Commentaires

Serafina woont bij haar nette vader op het gigantische Biltmore House in North-Carolina, VS, tijdens de 'Gilded Age', de 1890s. Maar Serafina is eigenlijk te wild voor een chique landhuis. Tegelijk kan ze niet bij haar wilde moeder in het woud terecht. Met haar twee kanten in het reine komen is deel van het verhaal, waarin Serafina verder allerlei belangrijke lessen leert als ze erachter komt dat het kwaad haar omgeving en haar nieuwe vriendje Braeden bedreigt. Bijzonder spannend, hoog tempo, vlot geschreven, boeiend, origineel, en moeilijk weg te leggen. Genuaneerde hoofdpersoon die geloofwaardige ontwikkeling doormaakt. Toegankelijke, doelmatige schrijfstijl. Vervolg op New York Times besteller 'Serafina en de zwarte mantel'*. Ook dit tweede deel is zeer goed ontvangen en besproken. Een derde deel komt er al aan. Voor kinderen bedoeld, maar ook door veel volwassenen gewaardeerd. Wordt in de VS ook op scholen gelezen. Vanaf ca. 10 jaar.

À propos de Robert Beatty

Robert Beatty est un acteur canadien né le 19 octobre 1909 à Hamilton (Canada), mort le 3 mars 1992 à Londres (Royaume-Uni).

Biographie

Filmographie

  • 1939 : Murder in Soho : Jack
  • 1939 : For Those in Peril (TV) : The Commander
  • 1941 : Dangerous Moonlight : Reporter with Carol
  • 1941 : Le 49ème parallèle (49th Parallel) : RCMP 'Mountie' in Alberta (voix)
  • 1942 : Flying Fortress : Connor, 'Low Down' reporter
  • 1942 : Un de nos avions n'est pas rentré (One of Our Aircraft Is Missing) : Sgt. Hopkins
  • 1942 : The First of the Few : American Airman
  • 1943 …En lire plus sur Wikipedia