DVD
Anglais
Een 9-jarig meisje wordt in de eerste helft van de 20e eeuw verkocht aan een geisha-huis in Kyoto, waar ze in de jaren dertig een gevierd geisha wordt
Sujet
Geisha's
Titre
Memoirs of a geisha / dir. by Rob Marshall ; screenplay by Robin Swicord
Directeur
Rob Marshall
Antécédent bibliographique
Arthur Golden
Acteur
Gong Li
Scénariste
Robin Swicord
Compositeur
John Williams 1932- (US I)
Langue
Anglais
Éditeur
[Hilversum]:: Sony Pictures Home Entertainment, 2006
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2005
Durée
139 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Spaans, Tsjechisch Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans e.a.
EAN
8712609689662

Commentaires

Speelfilm uit 2005 van Rob Marshall (Chicago) naar de bestseller van Arthur Golden. In de hoofdrollen de Chinese actrices Ziyi Zhang en Gong Li en verder onder meer Michelle Yeoh en Ken Watanabe. Hoofdpersoon is Chiyo, die als 9-jarig meisje in 1929 verkocht wordt aan een geisha-huis in Kyoto, waar ze na veel moeilijkheden een gevierd geisha wordt. Na een vluchtige ontmoeting met een veel oudere zakenman, The Chairman, stelt ze alles in het werk om zijn liefde te winnen. De film won Oscars voor camerawerk, kostuums en art direction, en werd genomineerd voor muziek en geluid, maar kreeg ook veel kritiek, onder meer op het dunne verhaal. Annemart van Rhee (Algemeen Dagblad 6-4-'06): '(...) Het ziet er prachtig uit, maar waar gaat het over? (...)' David Sneek (Volkskrant 6-4-'06): '(...) Het is de aandacht voor uiterlijkheden die zowel het sterke als het zwakke punt van de film is. (...) de gelikte buitenkant maakt Memoirs of a Geisha zeer gemakkelijk en prettig te consumeren.'

À propos de Rob Marshall

Rob Marshall de son vrai nom Robert Doyle Marshall Jr. est réalisateur, acteur, producteur et chorégraphe américain né le 17 octobre 1960 à Madison aux États-Unis.

Révélé en 2002 pour son film Chicago, qui lui vaudra une nomination à l'oscar du meilleur réalisateur, il est aujourd'hui considérer comme l'un des pères fondateurs du nouvel âge d'or du film musical hollywoodien.

Il est l'un des nouveaux visages des Studios Disney à partir des années 2010 et a notamment réalisé les films Le Retour de Mary Poppins, Into the Woods : Promenons-nous dans les bois, Annie ou Pirates des Caraïbes : La Fontaine de Jouvence.

Au cours de sa carrière, il a remporté 4 Emmys Awards et a été nominé pour 1 Oscar, 4 Golden Globes et 5 Tony Awards.

Il est le frère de l'actrice et chorégraphe Kathleen Marshall En lire plus sur Wikipedia