Livre
Néerlandais

Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier en zes andere verhalen

Roald Dahl (auteur), Harriët Freezer (traducteur)

Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier en zes andere verhalen

Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Zeven verhalen, waarin een mens of dier in de meest wonderlijke, maar ook wrede situaties verzeild raakt, doch zich met vernuft en bovenmenselijke krachten weet te redden. De gebeurtenissen in de verhalen zijn gebaseerd op jeugdherinnneringen van de schrijver. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier en zes andere verhalen
Auteur
Roald Dahl
Traducteur
Harriët Freezer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The wonderful story of Henry Sugar
Éditeur
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2016 | Autres éditions
229 p.
ISBN
9789026143465 (hardback)

Commentaires

Als de stinkend rijke Hendrik Meijer bij een vriend op bezoek gaat, vindt hij daar in de bibliotheek een bijzonder boekje. Het gaat over een Indiase man die in staat is alles te zien zonder ogen. Hendrik begint ademloos te lezen en weet dat zijn toekomst gaat veranderen. Dit is het belangrijkste verhaal uit een bundel met zeven verhalen die opnieuw is uitgebracht. De bundel bevat meer intrigerende verhalen, bijvoorbeeld 'Een zacht eitje', het allereerste verhaal dat de schrijver ooit schreef. 'Een buitenkansje' gaat over hoe de auteur ooit met schrijven is begonnen. En dan hebben we de juweeltjes als 'De lifter' en 'De jongen die met dieren praatte' nog niet eens genoemd. Alle verhalen bevatten lange beschrijvingen, waardoor ze tegenwoordig wat langzaam lijken, maar ze zijn goed geschreven, beschikken over de nodige humor en over eindeloze fantasie. Het boek heeft nog hetzelfde omslag maar wel met een modernere uitstraling. Al met al is deze bundel heerlijk om te lezen en beslist de …Lire la suite

À propos de Roald Dahl

Roald Dahl, né le 13 septembre 1916 à Llandaff au pays de Galles et mort le 23 novembre 1990 à Oxford en Angleterre, est un écrivain britannique et scénariste, auteur de romans et de nouvelles, qui s'adressent aussi bien aux enfants qu'aux adultes, mais mieux connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Ses œuvres les plus célèbres sont Charlie et la Chocolaterie (Charlie and the Chocolate Factory, 1964), adapté plusieurs fois au cinéma, ainsi que des recueils de nouvelles : Bizarre ! Bizarre ! (Someone Like You, 1948) qui obtint le prix Edgar-Allan-Poe en 1954, et Kiss Kiss (1959).

Biographie

Enfance

Né au Pays de …En lire plus sur Wikipedia