DVD
Néerlandais

Export baby. Het complete eerste seizoen

Rita Horst (directeur), Andre Sjouerman (antécédent bibliographique), Rifka Lodeizen (acteur)
Wanneer Hanna op televisie een Amerikaanse documentaire ziet over misstanden in het kindertehuis in Oeganda waar ze met haar man hun nu veertienjarige dochter ophaalden, begint ze te twijfelen over het verloop van de adoptieprocedure.
Titre
Export baby. Het complete eerste seizoen
Directeur
Rita Horst
Antécédent bibliographique
Andre Sjouerman
Acteur
Rifka Lodeizen Stefan De Walle Lexie Nkundimana Joke Tjalsma
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Exportbaby
Éditeur
Just Entertainment, © 2018
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
2018
Durée
4 x ca. 50 min.
Note
Nederlands gesproken, ondertiteld voor doven en slechthorenden Verfilming van het boek (Escortbaby) van Andre Sjouerman
EAN
8711983968653

Commentaires

Vierdelige dramaserie van Rita Horst (Goedenavond dames en heren; De Daltons), geïnspireerd op het boek ‘Escortbaby’ (2011) van André Sjouerman. Tien jaar geleden was Hanna wanhopig door haar onvervulde kinderwens. Samen met haar man Paul is ze naar Oeganda gereisd waar ze het driejarige meisje Zawadi adopteerden, die nu het gelukkige leven van een Nederlandse puber leidt. Wanneer Hanna op televisie een Amerikaanse documentaire ziet over misstanden in het kindertehuis waar ze hun dochter ophaalden, begint ze te twijfelen over het verloop van de adoptieprocedure. Als ze ontdekt dat haar man dingen voor haar verzwijgt reist ze naar Oeganda om de waarheid over Zawadi te achterhalen. Arjen Fortuin (NRC 23-4-’18): ‘(…) Zulke ethische doelstellingen kunnen in een vloek en een zucht een draak van een dramaserie opleveren. Des te knapper is het dat het vierdelige Exportbaby zo goed is geslaagd. Dat zit vooral in de aandacht waarmee het Nederlandse adoptiepaar (ijzersterk gespeeld door Rifka L…Lire la suite

À propos de Rita Horst

Rita Horst, née le 12 mai 1957 à Amsterdam,,, est une réalisatrice, productrice et scénariste néerlandaise.

Filmographie

  • 1990 : Romeo
  • 1999-2000 : De Daltons (nl)
  • 2001 : Sinterklaasjournaal (nl)
  • 2002 : Knofje (nl)
  • 2005 : Allerzielen (nl)
  • 2006 : Evelien (nl)
  • 2007-2008 : De D…En lire plus sur Wikipedia