Livre
Néerlandais

Wat een verhalen!

Rindert Kromhout (auteur), Jan Jutte (dessinateur)
Bundel met zes verhalen over de vrienden Bil en Wil. De verhalen klimmen in leesniveau op van AVI-Start t/m AVI-M4. Vanaf ca. 6 jaar.
Niveau de lecture
AVI Début, AVI M3, AVI E3, AVI M4, AVI 1, AVI 2, AVI 3, AVI 4
Titre
Wat een verhalen!
Auteur
Rindert Kromhout
Dessinateur
Jan Jutte
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2010
143 p. : ill.
ISBN
9789048706518 (hardback)

Commentaires

Recent verschenen in de bekende reeks voor eerste lezers 'Maan roos vis' van Zwijsen, voor het eerst twee meegroeiboeken. Het betreft de verhalenbundel Wat een verhalen! van Rindert Kromhout en Jan Jutte, en Kook jij of kook ik? van Martine Letterie en Rick de Haas. Beide uitgaven zijn bedoeld voor beginnende lezertjes, die met deze boeken klimmen van AVI-Start tot AVI-M4. De kleppers vallen meteen op door hun vormgeving: het zijn flinke boeken, elk ruim 140 pagina's, in een hoog formaat, hardcover, rijkelijk geïllustreerd en van een blauw leeslint voorzien. Kook jij of kook ik? is een rechttoe, rechtaan verhaal: Riet en Piet, twee koks, houden samen een restaurant open, maar maken voortdurend ruzie. Piet kan de stress niet meer aan en besluit zijn leven een andere wending te geven: hij trekt naar de zee. De vakantie begint echter al gauw te vervelen, en na een tijdje kruipt het bloed waar het niet gaan kan: Piet begint op aanraden van ijsverkoper en nieuwe vriend…Lire la suite
Zes verhalen over twee dikke vrienden, Bil en Wil. De twee doen alles samen: ze vinden een doos, vieren een verjaardag en zijn ziek. Meegroeiboek met verhalen die opklimmen in leesniveau van AVI-Start tot en met AVI-M4. Het boek volgt de maan-roos-vis methode van dezelfde uitgeverij. Bij elk verhaal staat duidelijk het niveau aangegeven. Ze zijn spannend en levendig geschreven. Het boek is voorzien van kleurrijke karikaturale tekeningen, soms klein, soms paginagroot en soms in stripvorm weergegeven. Het boek begint met korte enkelvoudige zinnen met eenlettergrepige woorden van het type mkm. Het verhaal is geschreven in de tegenwoordige tijd. Alle zinnen beginnen op een nieuwe regel. Er wordt geen gebruikgemaakt van hoofdletters en interpunctie, vanaf AVI-E3 wel. Ook de zinnen en woorden worden dan langer en er wordt verleden tijd gebruikt. De zes verhalen verschenen eerder los van elkaar. Vanaf ca. 6 jaar.

Bil en Wil. Wat een verhalen!

Een zeer mooie, aantrekkelijke en erg verzorgde uitgave van het ijzersterke duo Jan Jutte en Rindert Kromhout. Het boek bundelt zes eerder verschenen verhalen. De verhalen groeien qua leesniveau mee. Ze gaan van AVI-Start tot en meet AVI-M4. Zoals je van Zwijsen kan verwachten, volgt het boek min of meer de maan-roos-vis-methode. Bij elk verhaal staat vermeld welk leesniveau het is. Uiteraard kan je de verhalen ook perfect voorlezen. Rindert Krimhout kan met zo weinig en erg eenvoudige woorden boeiende, spannende en fantasierijke verhalen schrijven die elk kind zullen boeien. Om de bladspiegel rustig te houden, begint elke zin op een nieuwe regel en wordt er geen gebruik gemaakt van hoofdletters tot aan AVI-E3. Naarmate het niveau hoger wordt, worden de zinnen ook wat langer en wordt er af en toe de verleden tijd gebruikt. Ook zal je langere woorden aantreffen.
Jan Jutte maakte in zijn onnavolgbare stijl prachtige illustraties bij het verhaal. Het zijn stuk voor stuk juweeltjes,…Lire la suite

Suggestions