Livre
Néerlandais

Wacht op mij, wacht op mij! Is er nog een plekje vrij?

Rindert Kromhout (auteur), Els Vermeltfoort (dessinateur)

Wacht op mij, wacht op mij! Is er nog een plekje vrij?

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Een toeristentreintje tuft door een gevarieerd landschap. Telkens komen nieuwe passagiers aan boord die vragen: 'Wacht op mij, wacht op mij! Is er nog een plekje vrij?'. Samenleesboek voor kleuters. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Wacht op mij, wacht op mij! Is er nog een plekje vrij?
Auteur
Rindert Kromhout
Dessinateur
Els Vermeltfoort
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2010
[26] p. : ill.
ISBN
9789048706495 (hardback)

Commentaires

Een toeristentreintje tuft door een gevarieerd landschap. Telkens komen nieuwe passagiers aan boord die dezelfde vraag stellen: 'Wacht op mij, wacht op mij! Is er nog een plekje vrij?' Wanneer een dierenvriend een leeuw aan boord wil brengen, ontstaat er paniek. Maar dan blijkt dat de gezellige tocht zich in de kleuterklas afspeelt. Elke passagier brengt als bagage enkele eenvoudige woorden mee. Die zijn speels in tekst en beeld geïntegreerd. Op die manier bereidt dit samenleesboek kleuters voor op het zelfstandig lezen. De grote, geschilderde prenten zijn ook bij het voorlezen aan een groep kleuters, duidelijk en aantrekkelijk. Er is heel veel op te zien. Het verhaal zet aan tot actief kijken, lezen, tellen, zoeken en verbanden leggen. Kleuters kunnen zich prima inleven in de vrolijke passagiers en hun juf die treinbestuurder speelt. Vanaf ca. 5 jaar.

Wacht op mij, wacht op mij! Is er nog een plekje vrij?

'Daar gaan we dan, de trein vertrekt!'
'Wacht op mij, wacht op mij! Is er nog een plekje vrij?'
Zo begint dit speelse samenleesboekje waarin een toeristentreintje door het landschap tuft. Telkens komen er nieuwe passagiers aangelopen die roepen: 'Wacht op mij, wacht op mij! Is er nog een plekje vrij?'. Pim piraat, een dikke man, een boerenzoon, de koningin hebben allemaal bagage bij zich. Ze mogen instappen en dan krijg je  ‘En de trein reed verder’. Maar wat heeft de dierenvriend allemaal mee? De herhaling van de zinnetjes spreekt aan. Het boekje mist allicht zijn doel niet. Kleuters kunnen in dit vrolijke verhaaltje zelf woorden gaan lezen. Ze kunnen de woorden in het verhaal en in de prenten gaan zoeken.
De illustraties zijn niet veel bijzonders. Ze zijn kleurrijk en volgen het verhaal op de voet. Het einde is verrassend, want dan zie je dat het hele verhaal zich gewoon in de kleuterklas blijkt af te spelen.

Suggestions