Livre
Néerlandais

Kleine Ezel en het boebeest

Rindert Kromhout (auteur), Annemarie Van Haeringen (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Als mama Ezel een van sokken van de verschrikkelijke Maraboe kwijt is, gaat Kleine Ezel op onderzoek uit en ontdekt dat Maraboe best aardig is. Prentenboek met expressieve tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Kleine Ezel en het boebeest
Auteur
Rindert Kromhout
Dessinateur
Annemarie Van Haeringen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789025850371

Commentaires

In 1999 brachten Annemie Van Haeringen en Rindert Kromhout het figuurtje 'Kleine Ezel' tot leven. In Wat staat daar? (Leopold, 1999) figureerde hij nog als baby, sindsdien kregen we in een achttal episodes een inkijk in het peuter- en kleuterleven van Kleine Ezel. De even empathische als avontuurlijke manier waarop het duo Van Haeringen/Kromhout de pleziertjes en probleempjes eigen aan de leefwereld van peuters of kleuters uitwerkte, zorgde telkens voor herkenbaarheid én originaliteit.
Het recentste verhaal uit de reeks is Kleine Ezel en het boebeest, een prentenboek dat gebaseerd werd op de musical 'Kleine Ezel', die Rindert Kromhout speciaal voor Theater Terra schreef. Een woeste storm raast door de heuvels en gooit alle spullen rond het huis van Kleine Ezel door elkaar. Het ergste is dat de sokken ? Mama Ezel runt al sinds 1999 een sokkenwasserij ? van de wasdraad zijn gerukt, want er is een sok spoorloos van Maraboe, het 'verschrikkelijke boebeest'. Totnogtoe heeft nog nooit ie…Lire la suite
Dit vijfde prentenboek over Kleine Ezel is gebaseerd op een musical van Theater Terra. Iedereen is bang voor Maraboe, een reusachtige vogel met lange poten. Hij brengt zijn sokken iedere nacht naar mama Ezel om ze te laten wassen. Ze is ten einde raad als een van de sokken bij een storm wegwaait. Kleine Ezel gaat op onderzoek uit en ontmoet Maraboe, die niet zo verschrikkelijk is als hij lijkt. Naast de gebruikelijke hoofdpersonen Kleine Ezel en Jakkie komen nu ook Kleine Ibis en Maraboe voor. Door de aanwezigheid van deze dieren komen gevoelens als vriendschap, angst en verlegenheid naar voren. De teksten zijn vlot geschreven met veel dialogen. Ze vormen zowel qua inhoud als beeld een geheel met de illustraties. De kleurige prenten passen goed bij de omgeving en de stemming van de dieren, en geven veel details zonder dat ze daardoor te vol en druk worden. Een prachtig vormgegeven, humoristisch en gevoelig verhaal voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque