Livre
Néerlandais
Een Finse vrouwelijke dominee ervaart haar geloof en omgeving als verstikkend en vlucht naar New York.
Titre
Vreemdeling
Auteur
Riikka Pulkkinen
Traducteur
Annemarie Raas
Langue
Néerlandais
Langue originale
Finnois
Titre original
Vieras
Édition
1
Éditeur
Utrecht: De Arbeiderspers, 2013
305 p.
ISBN
9789029587976 (paperback)

Commentaires

De vrouwelijke dominee Maria verlaat plotsklaps haar man en reist van Helsinki naar New York waar zij een seksuele relatie begint met een man ('De Onbekende'). Van haar verhuurster, Mélanie, krijgt zij dans- en levenslessen. In de loop van het verhaal blijkt dat ze schuldgevoelens heeft over de mishandeling van Yasmina (een jong, allochtoon meisje en protegee van haar), dat ze aan ernstige anorexia heeft geleden en dat Mélanie een zoontje heeft, dat is verdwenen. De problemen hangen samen met het anders-zijn van de personages en hun identiteit. Uiteindelijk keert ze terug, stapt uit het ambt en lijkt zichzelf te vinden in de geboorte van een kind. Van de Finse schrijfster (1980) zijn al twee (goed besproken) romans in het Nederlands vertaald, waarin ook morele kwesties aan de orde komen. Hier stelt ze die vragen nog dwingender, doordat ze veel over het geloof schrijft, zelfs zo dat de voortgang van het verhaal daarbij wat in de schaduw komt te staan. Haar taalgebruik is experimenteler…Lire la suite

À propos de Riikka Pulkkinen

CC BY 2.0 - Image by Ubud Writers Festival

Riikka Pulkkinen (née le 8 juillet 1980 à Tampere) est une écrivaine finlandaise.

Biographie

Riikka Pulkkinen passe sa jeunesse à Oulu avec son père juriste et sa mère médecin. La jeune Riikka Pulkkinen pratique l'athlétisme et particulièrement le 800 m et le 1 500 m. Elle court sous la bannière de l'Oulun Pyrintö (fi).

Pulkkinen prépare son baccalauréat au Lycée de Kastelli,. Elle commence à étudier la littérature comparée à l'université d'Oulu mais au bout d'un an elle étudie la philosophie théorique (fi) et la Littérature comparée à l'université d'Helsinki.

Riikka Pulkkinen et son époux Erkki Perälä En lire plus sur Wikipedia