Livre
Néerlandais

De vijfde golf

Rick Yancey (auteur), Fanneke Cnossen (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Wanneer buitenaardse wezens de aarde aanvallen, blijft Cassie alleen achter. Haar ouders zijn dood en haar broertje is ontvoerd. Dan ontmoet ze Evan met wie ze haar broer gaat zoeken. Maar kan ze Evan wel vertrouwen? Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
De vijfde golf
Auteur
Rick Yancey
Traducteur
Fanneke Cnossen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The 5th wave
Titre parallèle
De 5de golf
Éditeur
Utrecht: Bruna, © 2013
407 p.
ISBN
9789400502970 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Stephen Hawking, de meest toonaangevende theoretische natuurkundige ter wereld, beweerde ooit dat een invasie van aliens meer gelijkenis zou vertonen met de aankomst van Columbus in Amerika dan met een scène uit Close Encounters, de noodlottige gevolgen voor de oorspronkelijke bewoners van dit continent zijn maar al te bekend. In deze thriller van Rick Yancey komen de aliens echter niet om ons te redden of tot slaven te maken, maar om ons doelbewust te vermoorden.
De invasie van de Anderen is jarenlang voorbereid en verloopt in golven. Tijdens de eerste golf zorgt een elektromagnetische schok ervoor dat de lichten uitgaan en het economische leven stilvalt. Een enorme tsunami verwoest de kuststeden en de overlevenden vluchten landinwaarts om zich te verschuilen in kampen. Deze bevolkingsconcentraties zijn dan weer een perfecte broedplaats voor de bloedpest, die als derde golf de aarde treft. Het verhaal speelt zich voornamelijk af tijdens de vierde golf, op een moment dat n…Lire la suite
Een Bildungsroman in een sciencefiction-setting. De Apocalyps is in golven van geweld over de mensheid gekomen. Verantwoordelijk voor het decimeren van het menselijk ras is een buitenaardse intelligente entiteit. Een zeer klein deel van de Aardse bevolking weet zich te onttrekken aan de overheersers. Zo ook de 16-jarige Cassie, die bij de invasie van het buitenaardse ras haar ouders heeft verloren. Als een Lone Wolf gaat zij op zoek naar haar broertje, die zich in handen bevindt van de overheerser. Hij dreigt het slachtoffer te worden van de experimenteerdrang van het buitenaardse volk. Cassie moet zien te overleven in een dreigende wereld waarin niemand te vertrouwen is. Het verhaal heeft meerdere niveaus. Vanuit verschillende perspectieven wordt verhaald hoe voor- en tegenstanders weten om te gaan met levensbedreigende situaties. De in een helder proza geschreven roman schetst in een mix van sfeer- en actiescènes een realistisch beeld over de wijze waarop de mens zich weet aan te pa…Lire la suite

De vijfde golf

Soms denk ik dat ik misschien wel de laatste mens op aarde ben. En dat betekent dat ik de laatste mens in het universum ben. Ik weet dat dat dom klinkt. Ze kunnen niet iedereen hebben vermoord … nog niet.
Zo begint Cassie haar verhaal. Buitenaardse wezens hebben zowat de hele mensheid vernietigd. Hun moederschip hangt dreigend wachtend boven de aarde. Haar familie overleefde de eerste golf toen alle elektriciteit uitviel en de tweede golf, een enorme tsunami die de kusten overspoelde. Na het overlijden van haar moeder, veroorzaakt door de epidemie van de derde golf, slaat het gezin op de vlucht. De vierde golf: sluipmoordenaars. Wat moet Cassie doen wanneer haar broertje Sam om hem te beschermen door militairen wordt weggevoerd naar een kamp en haar vader voor haar ogen door dezelfde mensen wordt vermoord?
De bijdehante Cassie vertelt het verhaal in de ik-persoon. Gewapend met een M16 en een flinke dosis zelfspot probeert ze te overleven. En overleven, dat doe je door niem…Lire la suite

À propos de Rick Yancey

Rick Yancey, né Richard Yancey le 4 novembre 1962 à Miami (Floride), est un romancier américain qui a été salué pour ses œuvres de suspense, de fantasy et de science-fiction destinées aux jeunes adultes.

Biographie

Originaire de Floride, Rick Yancey est diplômé de l'université Roosevelt à Chicago. Titulaire d'un mastère de littérature anglaise, il travaille quelques années comme inspecteur des impôts. Il décide de se consacrer à l'écriture à plein temps, ce qui lui réussit à partir de 2004 avec des romans pour adultes et jeunes adultes. Sa trilogie best-seller La Cinquième Vague a été vendue dans le monde entier.

Œuvres

Série Alfred Kropp

  1. En lire plus sur Wikipedia