Bande dessinée
Néerlandais

Captain America. 2

Rick Remender (scénariste), John Romita (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Samen met Arnim Zola's zoontje Ian zwerft Captain America rond door Dimensie Z. Ze zijn ontsnapt aan de Phrox, die Zola haten en de twee voor Zola's handlangers hielden, maar de situatie blijft penibel... want door de experimenten waaraan Zola Steve blootstelde is deze ernstig verzwakt en bovendien is er een beeltenis van Zola's gelaat op Steve's borst aangebracht!
Sujet
Superhelden
Titre
Captain America. 2
Scénariste
Rick Remender
Dessinateur
John Romita (jr.)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2016
[72] p. : ill.
ISBN
9789002260889 (paperback)

Commentaires

Een futuristische setting. In tijden van onzekerheid en oorlog zet de beschaafde wereld zijn superhelden in die agressors moeten vernietigen. In het tweede deel van de Marvel-comic 'Captain America'* ondergaat de schriele anti-held Steve Rogers door toedoen van een misdadig brein een gedaantewisseling die hem veroordeelt tot een eeuwige rol als superheld in de strijd tegen de georganiseerde misdaad. Zijn voortdurende gevechten tegen een onwaarschijnlijk sterke antagonist voeren hem, in gezelschap van de zoon van zijn tegenstander, naar de duistere krochten van een onbekend universum. In flashbacks tussendoor wordt het spoor van zijn harde jeugd terug gevolgd. De extraverte tekeningen en felle inkleuring doen recht aan het comic-genre. De teksten zijn kort en bondig. De tekenaar maakt gebruik van groots opgezette decors, felle close-ups en afwijkende kaders.

À propos de Rick Remender

Rick Remender, né en février 1973, est un scénariste et un dessinateur de comics américain.

Biographie

Rick Remender naît en février 1973 à Portland dans l'Oregon. Dans les années 1990 il travaille comme animateur sur de nombreux films comme Le Géant de fer, Anastasia, Titan A.E. et pour des publicités. Cela l'amène en 1999 à être enseignant à l'école des Beaux-Arts de San Francisco dans la section animation et storyboard. Par ailleurs il dessine ou prépare les pochettes de disques de plusieurs groupes de punk. En 1999, il se tourne vers la bande dessinée et publie,, chez Slave Labor un roman graphique intitulé Captain Dingleberry. Ce travail est suivi en 2000 d'un second roman graphique intitulé Black Heart BillyEn lire plus sur Wikipedia