Livre
Néerlandais
Wat & Hoe Hoogtepunten Italiaanse Meren bevat insider tips, 'must see' plekken, en uitklapkaarten om het meeste uit je bezoek aan Italiaanse Meren te halen. Met de Top 10-selectie, duidelijke wandelkaarten en een overzicht van de beste hotspots biedt Wat & Hoe Hoogtepunten Italiaanse Meren je alle informatie die je nodig hebt.

De meren in het noorden van Italië - het Gardameer
Titre
Italiaanse meren
Auteur
Richard Sale
Adaptateur
Jaap Verschoor
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Essential spiral Italian Lakes
Édition
Zesde, herziene druk
Éditeur
Utrecht: Kosmos Uitgevers, 2022
190 p. : ill.
ISBN
9789021595399 (paperback)

Commentaires

April hoeft niet alleen doorgebracht te worden in Parijs. De lente en de zomer vormen ook de beste periode om kennis te maken met een prachtig stukje Italië: de meren van Noord-Italië. Het is een uitgebreid gebied, dat door de mensen van de 'Wat & Hoe'-reisgidsen netjes wordt opgesplitst in drie delen, met allereerst de westelijke meren, met het Lago Maggiore als stralend middelpunt. Centraal gelegen wordt het Comomeer besproken met markante steden als Como en Bergamo. Tot slot zijn er dan nog de oostelijke meren met het Gardameer als absolute blikvanger, naast aantrekkelijke steden als Brescia en Verona. Net gelegen buiten dat merengebied, maar toch opgenomen in deze reisgids is de tweede stad van Italië: Milaan. Die keuze is zeker verdedigbaar. Geografisch gezien sluit de stad perfect aan bij het merengebied en op toeristisch vlak is Milaan een absolute topper in Noord-Italië.
Met de bezienswaardigheden zit het dus wel snor, maar ook de manier van presenteren is aantrekkelijk. …Lire la suite
Onder de noemer 'Wat & Hoe SELECT' is een kleine en beknopte reisgidsenserie verschenen die qua uiterlijk lijkt op de grotere variant in de serie 'Wat & Hoe Reisgids'. Het zijn kleine pockets in spiraalband met veel kleurenfoto's. De kaften bestaan uit uitklapbare plattegronden en kaarten met de openbaar-vervoer lijnen. Het kenmerk van de gidsen is beknoptheid: er staan vrijwel geen stukken tekst in die bestaan uit meer dan tien regels. De introductie in het gebied is minimaal met puntsgewijze opsommingen met weetjes. In de reiswijzer staat niet ter zake doende informatie zoals een opsomming van tijdsverschillen tussen Italië, Spanje, Nederland, België en New York (!). Telkens worden in twee pagina's de belangrijkste bezienswaardigheden vermeld met website, foto, klein stukje tekst en praktische gegevens. Dan café's, lunchadressen, restaurants, hotels, winkelen. Vervolgens worden per buurt bezienswaardigheden in enkele zinnen en tips voor restaurants, hotels, uitgaan etc. gegeven. De …Lire la suite

À propos de Richard Sale

Richard Sale, né à New York le 17 décembre 1911 et mort à Los Angeles le 4 mars 1993, est un réalisateur, un scénariste, un romancier et un nouvelliste américain. Prolifique écrivain, il publie de nombreuses nouvelles pour les pulps et les journaux américains avant de livrer quelques romans, puis de s'orienter vers le cinéma où il exerce les fonctions de scénariste, puis réalisateur. On lui doit notamment les films Le Petit Train du Far West, Les hommes épousent les brunes ou Pour que les autres vivent.

Biographie

Naissance à New York. Il étudie à la Washington and Lee University de Lexington dans l'état de Virginie et débute, en parallèle, une carrière d'écrivain. Particulièrement actif comm…En lire plus sur Wikipedia